Mensen geven meer om de natuur en dieren dan ooit

(Global Heart | Esther Haasnoot) 2019 is al uitgeroepen tot het “Jaar van de Veganist”. Of je nu kiest om volledig vegan te worden of gewoon minder vlees te eten, je maakt deel uit van een enorme en historische, wereldwijde opleving van bezorgdheid voor de planeet en dieren.

Elke generatie beslist welke wreedheid zij tolereren

Het is mogelijk voor mensen om te gedijen zonder de planeet te schaden. De Gaia Foundation heeft verouderde argumenten voor industriële landbouw sierlijk afgebroken met hun verbluffende tentoonstelling met kleine boeren, die vakkundig met de natuur werken om voedsel te verbouwen. De industriële economie heeft enorme delen van de planeet verwoest, maar het is nog steeds mogelijk om dit te herstellen. Palmolieplantages kunnen worden omgezet in regenwoud; kale landbouwgrond kan worden omgevormd tot weelderige ecologische boerderijen.  Zelfs steden kunnen duurzaam en opnieuw worden ontworpen.

De aarde geneest door liefde voor natuur en zorg voor dieren

Ons lichaam kan herstellen van trauma’s. Op een vergelijkbare manier kunnen ecologische systemen veerkracht opbouwen en genezen. Onze overvloedige biosfeer is rijp om te verkennen. Liefde voor natuur en zorg voor dieren beperkt de menselijke ervaring niet. Integendeel, het gaat hand in hand met een verlangen naar de best mogelijke ervaringen in onze buitengewone wereld.

Het is tijd dat deze generatie beslist. Elke generatie moet besluiten welk onrecht en wreedheid ze zal tolereren. Het is tijd om te evolueren. “Time to Decide” brengt die boodschap op een beknopte maar emotionele manier over.

Bron: Films For Action


Je kunt ook interesse hebben in:

Mijn missie – waarom (en hoe) ik onze samenleving liefdevoller wil maken

De bodem van Yucatán is nog niet hersteld van de bomenkap door de Maya’s

Translate »