Skydiver strooit meer dan 100 miljoen zaden over een ontbost stuk van de Amazone

(Bright Vibes | Nico Kalmeijer Mestre) Met een snelheid van meer dan 300 km per uur liet de Braziliaanse parachutist Luigi Cani meer dan 100 miljoen zaden vallen van 27 boomsoorten die inheems zijn in het plaatselijke biome boven een afgelegen ontbost gebied in het hart van het Amazone gebied.

Skydiver strooit meer dan 100 miljoen zaden over kale plek in de Amazone

Parachutist Luigi Cani heeft zojuist een van de belangrijkste sprongen uit zijn carrière gemaakt in het Amazonegebied. Cani, die het Guinness World Record heeft voor het springen met ’s werelds kleinste parachute, bracht meer dan 100 miljoen zaden van 27 soorten inheemse bomen naar een afgelegen ontbost gebied in het hart van het Amazonegebied. De actie werd gepromoot door Audi.

“Wij hebben een zeer uitputtend proces doorlopen om alle instrumenten bijeen te brengen die deze actie mogelijk kunnen maken”, zegt Cani “En er is geen beter gevoel dan het moment dat we de grond weer raken en we weten dat alles goed is gegaan.”

Cani en een cameraman storten zich in richting van de kist met een snelheid van meer dan 300 km/uur (187mph) Volgens het Ciclo Vivo-portaal werd ongeveer 3,7 ton materiaal en uitrusting per schip naar Novo Aripuanã, in het noorden van het land, verzonden, terwijl andere acties met een elektrisch voertuig op het land werden uitgevoerd.

Zaden in de amazone

Voor de sprong werd een biologisch afbreekbare houten kist van meer dan 1 m³ en 300 kg zaden uit een vliegtuig gedropt op bijna 4300 meter hoogte. Toen hij binnen 2000 meter van het ontboste gebied kwam, maakte Luigi Cani een duikvlucht met 300 km/u, bereikte de kist in vrije val en liet de zaden op de juiste hoogte los om een nauwkeurige en gelijkmatige verspreiding te garanderen.

“De zaden die voor het project zijn verzameld, hebben een kiemkracht van meer dan 95% en hebben geen menselijke tussenkomst nodig om te ontkiemen, dus over een paar jaar zullen we de vruchten zien van deze ongekende actie.” “100 MILJOEN ZADEN PROJECT” “Het project beoogt bij te dragen tot het herstel van het milieu, als reactie op de gevolgen van de recente jaren”, zegt BTG, een Braziliaanse investeringsbank, die aan deze door Audi gepromote actie heeft bijgedragen.

Bron: Bright Vibes


Je kunt ook interesse hebben in:

Het Amazonewoud behoort de mensheid toe — laten we het samen beschermen.

Inheemse leider uit Ecuador wint de Goldman-milieuprijs 

Translate »