Het belang van een gezonde Plexus Solaris

(Levenscode | Albert Sonnevelt) Ken je dat gevoel in je onderbuik, dat je bijna uit elkaar barst van liefde, sprankelt van enthousiasme of juist een knoop voelt van de spanning? Die fysieke gewaarwordingen voel je in je buik, vlak onder je middenrif. In medische termen heet die plek de Plexus Solaris, ofwel Zonnevlecht. Ik vertel je graag meer over het belang van een gezonde Plexus Solaris.

Zelf ben ik altijd heel gevoelig in dat gebied. Ik merk het meteen aan mijn darmen wanneer ik acute stress heb. Vooral wanneer ik een confrontatie moet aangaan met iemand. Of wanneer ik kritiek krijg op iets wat ik heb gedaan. Bekijk hieronder mijn korte filmpje waarin ik meer informatie geef over de Plexus Solaris.

Als centrum in je onderbuik is de zonnevlecht verbonden met vrijwel alle organen in je lichaam, de
Zonnevlecht is daarmee een belangrijke zenuwknoop in je lichaam. Wanneer je ontspannen bent, dan worden de verbonden organen optimaal van de juiste prikkels voorzien. Het resultaat is dat je jezelf krachtig, energiek en goed voelt.

Maar bij teveel stress ontstaat er een gevoel van verkramping, dan wordt dit proces belemmert. Het is daarom van belang om de Plexus Solaris zo goed mogelijk te ontspannen en in evenwicht te houden. Met o.a. de oefening ‘ademstralen’ help je de Zonnevlecht om in balans te blijven. Richt je aandacht tijdens deze oefening specifiek op het gebied van de Zonnevlecht, om daar een optimaal effect te behalen.

Bron: Levenscode  Foto: Anelale Nájera


Je kunt ook interesse hebben in:

7 gewoonten die moed opbouwen (en een beter leven)

Kiezen tussen verstand en gevoel: wie heeft gelijk?

Translate »