Druiven werken als eetbare bescherming tegen zonnebrand

(Global Heart | Esther Haasnoot) Druiven aan je dieet toevoegen kan je helpen je huid te beschermen tegen UV-schade.

Druiven beschermen de huid tegen UV-schade

Als druiven tot uw favoriete snacks behoren, dan heb ik goed nieuws voor je! Onderzoekers van de Universiteit van Alabama in Birmingham hebben onlangs ontdekt dat het eten van deze heerlijke vruchten je huid beschermen tegen schade door ultraviolet licht (UV).

De onderzoekers kwamen tot hun bevindingen nadat ze hadden onderzocht hoe het dagelijks eten van hele druivenpoeders, gelijk aan 2,25 kopjes druiven, gedurende twee weken de Minimal Erythema Dose (MED) van elke deelnemer beïnvloedde. De MED is de drempelwaarde van een persoon voor UV-straling binnen 24 uur.  Zodra iemand zijn limiet bereikt, wordt de huid rood en kan het leiden tot zonnebrand. 

Eetbare zonnebrand bescherming

De bevindingen tonen aan dat het eten van ongeveer twee kopjes druiven per dag de weerstand tegen zonnebrand met 74,8 procent kan verhogen. Aangenomen wordt dat de voordelen verband houden met de aanwezigheid van natuurlijke stoffen in de vruchten, polyfenolen genaamd.

Bovendien toonden huidbiopsies aan dat een druivendieet DNA-schade kan verminderen, het aantal dode huidcellen kan verlagen en ontstekingen kan verminderen. Factoren die een rol spelen bij het aantasten van de huidfunctie en zelfs tot huidkanker kunnen leiden als er niets aan gedaan wordt.

“Druiven kunnen fungeren als een eetbaar zonnefilter, dat een extra beschermingslaag biedt naast plaatselijke zonnefilterproducten.” – Hoofdonderzoeker Craig Elmets, M.D.

Bron: Global Heart


Je kunt ook interesse hebben in:

Hoe kies je deze zomer voor een niet schadelijke zonnebrandcrème

Hoe kun je veilig vitamine D uit zonlicht krijgen?

Translate »