Hulpstof in vaccins gelinkt aan autistisch gedrag bij muizen.

(Nine For News) Nieuw onderzoek wijst op een link tussen hulpstoffen in vaccins en autisme. Blootstelling aan hulpstoffen die aluminium bevatten blijkt bij muizen sociale beperkingen te veroorzaken.

“Onze groep heeft laten zien dat er een correlatie is tussen het aantal gevallen van autisme en het aantal aluminiumbevattende hulpstoffen die in verschillende westerse landen via vaccins aan kinderen worden gegeven,” zeggen de onderzoekers.

Eerder onderzoek heeft laten zien dat blootstelling aan aluminium na de geboorte leidt tot verschillende gedragsstoornissen bij jonge muizen. De wetenschappers pleiten voor meer onderzoek naar dit fenomeen. Ze concludeerden dat aluminium kan worden gelinkt aan symptomen die alle kenmerken hebben van autisme.

“Eerder onderzoek heeft de blootstelling aan aluminium gelinkt aan autisme,” schreven ze. “Gebrek aan sociale interactie is één van de kernsymptomen van autisme.”

Voor zover bekend is dit het eerste onderzoek naar het sociale gedrag van muizen na blootstelling aan aluminium bevattende hulpstoffen.

“We ontdekten dat aluminium de sociale interactie bij muizen in sommige gevallen verstoort,” aldus de wetenschappers.

De onderzoekers zeggen nog geen definitieve uitspraken te kunnen doen over de link tussen aluminium bevattende hulpstoffen en autisme bij mensen. Het onderzoek is gepubliceerd in het Journal of Inorganic Biochemistry.

Bron: Nine For News


Je kunt ook interesse hebben in:

Autisme niet noodzakelijk levenslang

Nep of natuurlijk | Tien verschillen tussen bescherming ‘door een prikje’ of door de aangeboren weerstand van moeder natuur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »