Kurkuma cake

(Leukegeit | Oliver) Oliver’s recept voor kurkuma cake staat nu voor je klaar. Een simpel, maar verrassend cake recept met een prachtige gele kleur en een kruidige smaak.

Olilo goes Leukegeit

In dit recept laat Oliver zien hij Sfouf maakt – oftewel een heerlijk recept om kurkuma cake te maken. Bedankt weer voor het delen van dit recept!

Libanese kurkuma cake

In Libanon noemen we deze cake Sfouf (dat betekent rijen en refereert naar hoe deze cake normaal gesproken gesneden wordt). In de basis is het een heel simpele cake, maar door de prachtige gele kleur en een kruidige smaak wordt hij bijzonder. En dat komt door de kurkuma of geelwortel. Om hem nog iets kruidiger te maken heb ik gemalen kardemom toegevoegd. Een simpel en verrassend cake recept.

Kurkuma-cake-recept

Ingrediënten:

Voorbereiding: 15 minuten
Bakvorm: ronde bakvorm van 25 cm
Oventijd: 30-40 minuten

  • 450 gram bloem
  • 150 gram amandelmeel
  • 200 gram suiker
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels gemalen kardemom
  • 2-3 eetlepels kurkuma
  • 150 ml olie
  • 350 ml water
  • 2 eetlepels sesamzaad

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 190 graden Celsius.
  2. Roer de bloem, amandelmeel, suiker, bakpoeder, kardemom en kurkuma goed door elkaar.
  3. Doe de olie en water erbij en klop tot een glad beslag.
  4. Vet de ronde bakvorm in. Giet het beslag erin en besprenkel met de sesamzaad en bak de kurkuma cake in zo’n 30-40 minuten af in de voorverwarmde oven. Check de gaarheid met een satéstokje.
  5. Serveer met wat boter en (vijgen)jam.

Kurkuma-cake-recept

Deze kurkuma cake vraagt er toch om om snel gegeten te willen worden? Maak deze cake gerust voor een verjaardag, als er visite komt of om gezellig aan je buren uit te delen. De kleur is prachtig geel en de smaak is zowel lekker zoet als kruidig.

Bron: Leukegeit


Je kunt ook interesse hebben in:

Heerlijke Libanese bonensalade

Recept | Carrotcake met appel-citroensaus

Translate »