Makkelijke maaltijdsalade met zoete aardappel, quinoa en rucola

(Leukegeit | Billy) Ben je op zoek naar een lekkere en makkelijke maaltijdsalade? Dan ben je hier aan het juiste adres. De maaltijdsalade met quinoa, geroosterde zoete aardappel en rucola bestaat uit slechts 6 ingrediënten en staat snel op tafel.

Lekker makkelijk, daar hou ik wel van

Gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn. Dat bewijst deze makkelijke maaltijdsalade met blokjes zoete aardappel en quinoa maar weer eens.

De voorbereidingen voor dit recept nemen slechts een paar minuten van je tijd in beslag. Voor het roosteren van de zoete aardappel dien je alleen wat langer de tijd voor te nemen – in zo’n 35 minuten zijn de blokjes gaar. Deze makkelijke maaltijdsalade is qua smaak en ingrediënten totaal anders dan bijvoorbeeld de maaltijdsalade die ik eerder heb gemaakt. Beide verschillend in smaak en textuur, maar beide ook zo ontzettend lekker.

Dit recept bestaat dus uit slechts zes ingrediënten – en laat deze ingrediënten nou precies een mooie kleurencombinatie opleveren.  De ingrediënten en bereidingswijze voor deze maaltijdsalade vind je hieronder. Laten we snel aan de slag gaan!

Ingrediënten:

Aantal: 4 personen
Voorbereiding: 5 minuten
Oven- en kooktijd: 35-40 minuten

Voor deze lekkere maaltijdsalade heb je niet veel nodig. Je hoeft slechts 6 ingrediënten in huis te halen om 4 mensen deze maaltijdsalade te serveren. En of je de salade warm of koud wilt eten – de keus is aan jou.

 • 2 medium zoete aardappelen
 • 180 gram ongekookte quinoa
 • 75 gram rucola melange
 • 4 eetlepels mosterd
 • 1-2 eetlepels maple syrup
 • 4 eetlepels nutritional yeast (edelgistvlokken)
 • optioneel: 1-2 eetlepels water

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Bedek de bakplaat alvast met bakpapier.
 2. Snijd de zoete aardappel (met of zonder schil) in blokjes en verdeel over de bakplaat. Rooster de blokjes zoete aardappel in de oven voor zo’n 35-40 minuten. Keer de zoete aardappel halverwege om.
 3. Kook ondertussen de quinoa gaar volgens de verpakking.
 4. Meng in een kom de mosterd, maple syrup en nutritional yeast door elkaar. Voeg optioneel water toe om de dressing wat dunner te maken.
 5. Hussel de dressing, samen met de zoete aardappel, quinoa en rucola door elkaar en verdeel de maaltijdsalade over de borden.

Met slechts een handjevol ingrediënten is deze makkelijke maaltijdsalade in een fluitje van een cent gemaakt. Boordevol geroosterde blokjes aardappel, quinoa en rucola.

Bron: Leukegeit


Je kunt ook interesse hebben in:

Gezonde rode bieten en linzen salade (+ video)

9 voedingsmiddelen die vaak voedselvergiftiging veroorzaken

Translate »