Makkelijke risotto uit de oven – met kastanjechampignons & doperwten

(Leukegeit | Billy) Vind je risotto maken moeilijk? Met deze makkelijk te maken risotto uit de oven kan het niet meer mis gaan. De risotto is gevuld met kastanjechampignons en doperwten en is een feestje om te eten.

Een niet te ingewikkelde ovenschotel

Kijk, ik hou van uitdagende recepten. Ik hou er alleen nog meer van als recepten niet te ingewikkeld zijn. En als blijkt dat deze makkelijke recepten ook nog eens een ware smaaksensatie blijken, dan ben ik een blij mens.

Dat is precies het geval met deze makkelijke risotto uit de oven. De risottorijst wordt volgezogen met witte wijn en groentebouillon en samen met de kastanjechampignons, Parmezaanse kaas en overige groenten is dit een blijvertje geworden voor dagen dat ik geen inspiratie (en zin) heb om te koken.

Dit recept bestaat uit slechts 9 ingrediënten, waarvan je de meeste waarschijnlijk al in huis hebt. Deze makkelijke ovenschotel tovert een heerlijke risotto op tafel.

risotto uit de oven recept

Ingrediënten:

Aantal personen: 2 personen
Voorbereiding: 10 minuten
Bak & oventijd: 30 minuten
Belangrijk: zorg voor een ovenvaste pan of een ovenschaal

  • 150 gram risottorijst
  • 200 gram kastanjechampignons – in partjes
  • 150 gram doperwten
  • 1 ui – in dunne blokjes
  • 2 teentjes knoflook – fijngesneden
  • een flinke hand bladspinazie
  • halve liter groentebouillon
  • 100 ml witte wijn
  • 100 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze van deze risotto uit de oven

  1. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden Celsius.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een ovenvaste pan en voeg de gesnipperde ui en knoflook toe. Bak deze even glazig.
  3. Voeg de kastanjechampignons toe en bak deze even mee voordat je de risottorijst toevoegt.
  4. Voeg na een paar minuten de risottorijst toe en roer goed door voor één minuut. Voeg de witte wijn samen met de groentebouillon, bladspinazie en doperwten toe.
  5. Doe een deksel op de pan (of dek af met aluminiumfolie), zodat de stoom niet kan ontsnappen.
  6. Zet risotto in de oven voor zo’n 30 minuten, net zolang tot het meeste vocht is opgenomen.
  7. Haal de risotto uit de oven, breng op smaak met wat verse peper en verdeel de Parmezaanse kaas over de risotto.


risotto uit de oven recept

Tip: Heb je geen ovenvaste pan? Gebruik dan een eerst een koekenpan om de champignons, blokjes ui, knoflook en risottorijst kort in aan te bakken (stap 2 en 3). Verplaats vervolgens de inhoud in een ovenschaal en ga verder met stap 4.

Ik ben dus echt fan van dit recept voor risotto uit de oven. Het vocht van de wijn en de bouillon is goed ingetrokken in de risottorijst, de groenten zijn goed gaar (nog nét een beetje knapperig 💛)en het geheel is zo onwijs lekker en eenvoudig te maken. Laat zeker in een reactie weten of jij dit binnenkort ook gaat maken. 

Bron: Leukegeit


Je kunt ook interesse hebben in:

To Good To Go! gratis app tegen voedselverspilling

Tip: zelfgemaakte groentefriet uit de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Spam Blokkade door WP-SpamShield

Translate »