Recept | Zoete aardappelsoep met sinaasappel

(Earth Matters) Ben je van mening dat soep alleen voor de herfst en winter is? Think again! Er zijn een heleboel soepjes te bedenken die juist in de lente en zomer erg geschikt en lekker zijn. Ook in de lente en zomer zijn er een hoop lekkere en frisse combinaties te bedenken, zoals bijvoorbeeld deze zoete aardappelsoep met sinaasappel. Broodje erbij en niks meer aan doen, dat is nou juist het ideale op een warme, zomerse avond. Heerlijk om dit in je tuin, op het balkon of in het park (vervoerd in thermosflessen) op te eten!

Deze soep heeft een pittige, maar toch frisse smaak. Dat frisse komt absoluut door de sinaasappel en dat maakt deze soep ook bijzonder. Zoete aardappel is sowieso altijd een goed idee, dus let’s go!

Het recept hebben we voor een groot deel overgenomen van het geweldig blog The First Mess, maar uiteraard met een eigen twist!

Wat heb je nodig voor ongeveer 4-5 porties?

  • scheutje (kokos)olie
  • 1 ui, gesneden
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1/2 theelepel chilivlokken (+ meer voor garnering)
  • 1 sinaasappel
  • 2 zoete aardappels (de aardappels die ik gebruikte waren erg groot, ik had in totaal 1 kg zoete aardappel)
  • 1000 ml groentebouillon
  • zout en peper

Wat ga je doen?

– Verwarm de oven voor op 140 of 160 graden

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd er 15 – 20 dunne plakjes af. Leg deze op een bakplaat en zet voor 10 minuten in de oven of tot de zoete aardappelplakjes krokant zijn.
  2. Verwarm een scheutje olie in een soeppan. Voeg de ui, knoflook, korianderpoeder en chilivlokken toe en bak voor ongeveer 10 minuten.
  3. Knijp de sinaasappel uit boven de pan en ga met een rasp een stuk of 10 keer langs de schil.
  4. Doe de aardappels in de pan  en mix alles door.
  5. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Verlaag het vuur en kook de soep 10 – 12 minuten door. De zoete aardappels moeten zacht zijn.
  6. Pureer alles met een staafmixer of blender. Als je de soep te dik vindt kan je wat extra bouillon toevoegen. Voeg eventueel wat zout en peper toe.
  7. Serveer de soep met de zoete aardappel chips uit de oven, eventueel een broodje en extra chilivlokken.

Bron: Earth Matters


Je zou ook interesse kunnen hebben in:

Recept: zelf een voedzame chocoladereep maken

Recept | Hoe bereid je tofu?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties Beschermd door WP-SpamShield Spam Filter

Translate »