Rode ui blijkt krachtige killer van kankercellen. Deze Canadese onderzoekers leggen uit hoe het werkt

(Nine For News) Bepaalde voedingsproducten gaan de strijd aan met kanker. Eén van die producten is de rode ui. Rode uien werken het beste tegen kanker, want ze bevatten twee stoffen die kankercellen doden.

 

Rode ui

Alle uien bevatten veel quercetine, een zogeheten flavonoïde. Maar rode uien bevatten bovendien het meeste anthocyaan: de kleurstof die de rode ui zijn kleur geeft.

Uit laboratoriumtests blijkt dat deze twee stoffen samen een krachtige ‘killer’ van dikkedarmkankercellen vormen.

 

Versterken

De kleurstof lijkt volgens onderzoekers van de Universiteit van Guelph in Canada de quercetine te versterken en ‘aasetende’ eigenschappen ervan te vergroten.

Ze probeerden vijf verschillende uiensoorten uit op de kankercellen. Alle uien bevatten quercetine en dus hebben ze in theorie allemaal kankerbestrijdende eigenschappen. Maar de rode soort viel extra op.

Voor hun experiment kozen de onderzoekers vijf uienrassen die in de provincie Ontario geteeld worden, waaronder het ras Ruby Ring.

 

Celdood

“Uien activeren methoden waarmee het lichaam de kankercellen aanzet tot celdood,” legde onderzoeker Abdulmonem Murayyan van de Universiteit van Guelph uit.

“Ze bevorderen een ongunstige omgeving voor kankercellen en ze verstoren de communicatie tussen kankercellen onderling, waardoor hun groei belemmerd wordt,” voegde hij toe.

Bron: Nine For News


Je kunt ook interesse hebben in:

Suiker in cola en ketchup rechtstreeks gelinkt aan borstkanker

Melatonine helpt mogelijk bij depressie, auto immuunziekten en kanker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties Beschermd door WP-SpamShield Spam Filter

Translate »