Verslaafd aan antidepressiva. Hoe depressie werd gepromoot als ziekte om te kunnen verdienen aan ‘magische pillen’

(Nine For News) Depressie is op de markt gebracht als ziekte om geld te kunnen verdienen aan medicijnen. In het programma America’s Laywer wordt ingegaan op de gevolgen hiervan.

Begin jaren negentig begonnen medicijnmakers een relatief nieuw medicijn te verkopen aan het publiek: SSRI’s. Deze medicijnen zijn ontwikkeld om het serotoninegehalte in het brein te reguleren.

Prozac en Paxil werden in het begin nog nauwelijks verkocht, maar dankzij een slimme marketingstrategie werden ze al snel uitgedeeld als snoepgoed. Om te laten zien dat antidepressiva effectief waren lieten medicijnmakers onwelgevallige gegevens weg en werden onderzoeken gemanipuleerd. Uit de weggelaten gegevens bleek dat ze in slechts 33 procent van de gevallen effectiever waren dan een placebo. Er was alleen één probleem: mensen wisten nog niet dat deze SSRI’s bestonden. Al snel kon je bijna geen tv meer aanzetten zonder te worden gebombardeerd met reclames over antidepressiva. Tientallen miljoenen Amerikanen gingen naar hun dokter om zo’n ‘magisch pilletje’ te halen. In 2015 slikte maar liefst een kwart van alle Amerikaanse vrouwen een SSRI. Net als de meeste andere medicijnen hebben antidepressiva zware bijwerkingen, die de medicijnmakers tevergeefs probeerden te verdoezelen. Uiteindelijk werd bekend hoe gevaarlijk en verslavend antidepressiva zijn.

In onderstaande video meer over de gevaren van antidepressiva:Bron:
Nine For News


Je kunt ook interesse hebben in:

10 bewezen gezondheidsvoordelen van magnesium

Invloed van voeding op migraine: wat eet je wel en wat niet?

Translate »