Waarom je je telefoon niet in je broekzak moet stoppen

(Welingelichte Kringen | Désirée du Roy) Er is tot nu toe weinig bewijs gevonden voor de schadelijkheid van gsm-straling. Toch noemt de Wereldgezondheidsorganisatie het mogelijk kankerverwekkend. Ook de Amerikaanse professor Devra Davis waarschuwt voor de straling van mobiele telefoons.

Ze bestudeerde jarenlang de effecten ervan. In een gesprek met het National Institute of Environmental Health Sciences zegt ze: “Steeds meer mensen stoppen hun toestel in hun beha of in hun broekzak. Door wat ik weet over de straling van de telefoons, baart dit me heel wat zorgen.”

Professor Davis vertelt in het gesprek over een specifiek geval waarbij een jonge vrouw tumoren in de borst ontwikkelde in exact dezelfde vorm als de gsm die ze gewoonlijk op die plek in haar beha stopte. Ook in je broekzak zou de mobiele telefoon schadelijk kunnen zijn.

“Kijk maar eens in de gebruiksaanwijzing van je iPhone, daarin staat letterlijk het advies dat je dit beter niet doet,” zegt Davis. “Een studie heeft namelijk aan het licht gebracht dat dit de botdichtheid in het bekken kan aantasten. Daarom kan het verstandig zijn je smartphone in een handtas en niet in je broekzak te bewaren

Bron: Welingelichte Kringen


Je kunt ook interesse hebben in:

De verloren kunst van concentratie: afleiding in een digitale wereld

Turks dorp behoudt ‘vogeltaal’ in tijdperk van mobiele telefonie

Translate »