Daklozen Groot-Brittannië krijgen gratis telefoons

(Global Heart | Esther Haasnoot) Daklozen in Groot-Brittannië krijgen gratis telefoons via een initiatief dat erkent dat digitale connectiviteit een belangrijke overlevingsbehoefte is geworden sinds het coronavirus.

Gratis smartphones om sociaal isolement en digitale uitsluiting aan te pakken

We zijn er van overtuigd dat iedereen het recht heeft om verbonden te zijn. We weten ook dat mobiele verbinding en internet ons allemaal een beetje dichter bij elkaar en de samenleving brengt, maar dit is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. 

Daklozen hebben te kampen met zeer uiteenlopende problematiek. Naast de voor de hand liggende dingen van het niet hebben van een huis of het kunnen betalen van een plek om te wonen, is er een gevoel van isolatie, eenzaamheid en gebrek aan connectiviteit. 

Isolatie is een omvangrijk en schadelijk aspect van dakloosheid. Je kunt mensen een huis en een baan bezorgen, maar de echte resultaten komen van het opbouwen van persoonlijke relaties. Want mensen moeten zich verbonden kunnen voelen om het gevoel te hebben dat ze ergens deel van uitmaken. Daarnaast hebben we voor zoveel dingen technologie nodig om toegang te krijgen tot informatie, diensten en ondersteuning. 

Verbinding en ondersteuning voor de daklozen in Groot-Brittannië

Verbinding en de mogelijkheid om toegang te krijgen tot essentiële diensten om bijvoorbeeld te kunnen praten met iemand die steunt en begrijpt, is een essentieel onderdeel om op duurzame wijze uit dakloosheid te komen. Gelukkig bedenken de Groot-Brittanniërs slimme oplossingen. 

Een heel bijzonder tweejarig partnerschap, tussen Tesco Mobile en de liefdadigheidsorganisatie Crisis voor daklozen, zal ervoor zorgen dat de dak- en thuislozen £ 700.000 aan telefoons, apparaten en krediet krijgen.

In het eerste jaar willen deze twee organisaties 2.500 daklozen voorzien van telefoons, laptops en tablets. Het publiek wordt ook aangespoord om hun oude smartphones in te leveren of te doneren.

Hopelijk kan deze technologie het voor daklozen gemakkelijker maken om huisvestingsmogelijkheden en werk te zoeken, contact te houden met vrienden en familie en toegang te krijgen tot informatie, diensten en ondersteuning.

Bron: Global Heart 


Je kunt ook interesse hebben in:

Kabinet wil 10.000 woonplekken voor daklozen

Dierenarts biedt gratis medische zorg aan huisdieren van daklozen

Translate »