Konijnenhol leidt naar 700 jaar oud grottencomplex van de geheimzinnige Tempeliers

(Nine For News) Een konijnenhol in Groot-Brittannië leidt naar de ingang van een indrukwekkend grottencomplex dat werd gebruikt door de Tempeliers.

De grotten zijn te vinden onder een weiland in Shropshire. Fotograaf Michael Scott besloot de plek te bezoeken nadat hij op internet een filmpje over de grotten had gezien.

Eenmaal onder de grond stuitte Scott op gangen, holle ruimtes en uitbouwen. “Ik moest kruipen om binnen te kunnen komen,” zei hij. “Toen ik binnen was hoorde ik helemaal niets. Er waren alleen een paar spinnen.”

 

Machtig

De grotten, die 700 jaar oud zouden zijn, worden in verband gebracht met de Tempeliers, een kruisridderorde die een Heilige Oorlog voerde tegen de moslims in het Heilige Land.

De orde, die vernoemd is naar de Tempelberg, werd in 1119 opgericht om pelgrims die het Heilige Land bezochten te beschermen.

De ridderorde had in middeleeuws Europa veel macht. De Tempeliers werden uiteindelijk zo machtig en rijk dat koning Filips IV van Frankrijk er alles aan deed om van ze af te komen.

 

Zwarte magie

Veel Tempeliers werden gearresteerd wegens ketterij en tientallen belandden op de brandstapel.

Paus Clemens V hief de orde in 1307 op.

Voordat Scott de grotten bezocht waren ze een aantal jaren gesloten. Door rituelen met zwarte magie moesten de eigenaars de ingang naar de grotten in 2012 afsluiten, meldt de Birmingham Mail.

 

Geheim

In kringen van vrijmetselaars gaat het verhaal dat de orde nog eeuwenlang in het geheim is blijven bestaan.

In sommige boeken valt te lezen dat er nog tot in deze eeuw grootmeesters van de Tempeliers in functie zijn.

Bron: Nine For News


Je zou ook interesse kunnen hebben in:

Raadselachtige inscripties ontdekt die alleen bij maanlicht zichtbaar worden. Maar wat betekenen ze precies?

Wonderbaarlijke fossielen gevonden: komt mens oorspronkelijk uit Europa?

Translate »