Geweldige 3D straatartiest biedt een uniek perspectief

(Bright Vibes | Isabella Cleassens) Leon Keer is een Nederlandse pop-surrealist kunstenaar. Hij maakt zijn werk op canvas en op straten over de hele wereld. Hij is een toonaangevende kunstenaar op het gebied van vertekende straatkunst.

Leon schildert eigentijdse thema’s die over milieuproblematiek gaan

De kunst van Leon Keer is al tentoongesteld in Europa, Amerika, Rusland, Mexico, de Verenigde Arabische Emiraten, Australië, Nieuw Zeeland en verscheidene Azië landen. Hij schildert meestal eigentijdse thema’s die over milieuproblematiek gaan en vragen oproepen over de leefbaarheid van deze wereld.

Leon Keer ontwerpt 2D, 3D en 4D straatkunst in Nederland en in het buitenland. Bovenop het gebruik van optische illusies, presenteert hij zijn kunst meestal door nieuwe technologieën toe te voegen zoals toegevoegde realiteit en video mapping.

Er lijkt een boodschap te schuilen in het werk van Leon Keer

Leon Keer leerde schilderen door het ontwerpen en maken van grote advertentie muurschilderingen voor multinationals zoals Coca-Cola. Hij heeft opdrachten uitgevoerd in Europa, De verenigde Staten, de Verenigde Arabische Emiraten, Australië en verschillende Aziatische landen. Zijn kennis van materiaal, verkregen door het schilderen op verschillende ondergronden voor zijn klanten, leidde tot een interesse in experimenteren met materialen en technieken.

Er lijkt een boodschap te schuilen in zijn werk. Huidige problemen worden besproken, zoals de huidige milieuproblematiek en de leefbaarheid van deze wereld. De kunstenaar observeert machteloosheid en daarmee tot een bepaalde hoogte ook onverschilligheid van het individu. Leon Keer is zich constant bewust van het schone in tegenstelling tot het lelijke, een contrast dat hij uitdrukt en versterkt in zijn werk en wat hij gebruikt als een metafoor voor het leven.

Zijn schilderijen reflecteren zijn gedachten en confronteren de kijker met de verziekte geest van onze tijd, het zichtbare verval dat de tijdloze zucht naar onbedorven schoonheid tegenspreekt. Leon Keer werkt met een mengeling aan technieken en gebruikt een groot scala aan materialen dat varieert van professionele acrylverf tot kleefmiddelen, oplosmiddelen, grondverf en teer. Zijn onderwerpen en beelden zijn geheel eigentijds: het zouden zo beelden uit een videoclip kunnen zijn.

Zie een voorbeeld van vertekende schilderijen in de onderstaande video.

Tijdens zijn carrière heeft Leon Keer zijn kunst vaak gepresenteerd met live-action-schilderij optredens. Door zijn talent om op te kunnen treden als straatkunstenaar, kan hij de pret van schilderen delen met het publiek. Op dit moment is Leon Keer een toonaangevende kunstenaar op het gebied van vertekende straatkunst. De 3D schilderijen zijn tijdelijk, maar de beelden gaan via social media de hele wereld rond.

Bron: Bright Vibes


Je kunt ook interesse hebben in:

‘Regenboog opa’ redt een dorp in Taiwan met kunst

De ‘Art Lords’ uit Afghanistan schilderen op straatniveau

Translate »