Nieuwe koffietrend: doe er een scheutje broccoli in

(Welingelichte Kringen | Jeannette Kras) Koffie met broccoli, waarschijnlijk reageer je niet direct enthousiast. Maar het is minder erg dan het klinkt. Je proeft er namelijk niets van én je krijgt een dosis vitaminen binnen.

Broccoli is een van de gezondste groenten die er is. Onlangs was er zelfs een arts die zei dat je alleen maar broccoli hoeft te eten om gezond te blijven. Hoe fijn zou het dus zijn als je daarvan een scheutje kunt toevoegen aan je koffie zonder dat je het proeft? Want echt lekker is het natuurlijk niet.

Het broccolipoeder werd ontwikkeld in Australië door de Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization en Hort Innovation. “Met een groeiende trend in gezond eten, zijn Australische telers altijd op zoek naar manieren om hun producten te diversificeren en verspilling tegen te gaan, terwijl ze tegemoet komen aan de consumentenvraag,” aldus chief executive John Lloyd van Hort Innovation.

Het is niet de enige reden. “Onderzoek toont aan dat de gemiddelde Australiër nog steeds niet de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten per dag eet,” aldus Lloyd. Hetzelfde geldt voor menig Nederlander. Een minderheid haalt de 250 tot 300 gram groenten per dag.

Maar hoe verwerk je nu broccoli in je koffie? De bedenkers hebben de groente eerst gedroogd en daarna vermalen tot een poeder. Twee eetlepels van het poeder zouden gelijk staan aan één portie groente. Je kunt het natuurlijk ook door je smoothie gooien of door de thee. Ideaal voor als je niet aan je dagelijkse dosis groente komt.

Bron: Welingelichte Kringen


Je kunt ook interesse hebben in:

8 gezonde voedingsmiddelen die schadelijk zijn als je er teveel van eet

Invloed van voeding op migraine: wat eet je wel en wat niet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »