Vanuit dit postkantoor op Hawaï kun je een kokosnoot versturen

(Global Heart | Esther Haasnoot) Waarom zou je nog een kaartje versturen als je ook een kokosnoot kunt posten?

Eiland Molokai op Hawaï

Oudere postmedewerkers zijn gewend aan het zien van ongebruikelijke items in de mailstroom. Levende krekels, golfclubs, zelfs een set banden. Het zit allemaal in een dag werk. Maar een landelijk postkantoor op het eiland Molokai op Hawaï is niet alleen een doorvoerpunt voor ongewone items. Het is het beginpunt van 3.000 kokosnoten die jaarlijks naar adressen over de hele wereld worden gestuurd.

Kokosnoot mailing

Een tripje naar het postkantoor is vaak een taak die de meeste mensen zo snel mogelijk willen afhandelen. Maar bij het Hoolehua Postkantoor op het Hawaïaanse eiland Molokai is het niet ongewoon dat klanten uren blijven hangen.

En daar hebben ze een goede reden voor. Elke ochtend bevoorraad Tancayo het postkantoor met vers gevallen kokosnoten, die ze verzamelt uit nabijgelegen palmbosjes. Eén kuip vult ze met haar oogst en een andere kuip met een assortiment permanente markers voor het versieren van de kokosnoten.

De kokosnoten zijn gratis. De klanten hoeven alleen maar te betalen voor verzending en het postkantoor verstuurt de versierde kokosnoten naar adressen over de hele wereld.

“In plaats van een ansichtkaart te versturen tijdens hun vakantie, zullen veel bezoekers in plaats daarvan een kokosnoot sturen.”
–  Tancayo huidig eigenaar Hoolehua post office

post

Post een kokosnoot programma

Coconut mailing maakt deel uit van het Post-a-Nut-programma van Hoolehua post office, een service die uniek is voor dit postkantoor. Het programma begon in 1991, toen voormalig postmaster Margaret Keahi-Leary een ‘manier wilde om bewoners en bezoekers een ongewoon, authentiek stukje Molokai naar hun vrienden te sturen’

Post-a-Nut is in de loop der jaren uitgegroeid tot een ‘must-do’-activiteit voor bezoekers van het eiland. In september 2016 stond het nummer 3 op Trip Advisor’s® lijst met ‘Things To Do on Molokai’. Momenteel verzendt het kleine Hoolehua Postkantoor meer dan 3.000 kokosnoten per jaar.

Veiligheid en richtlijnen

Het komt er op neer dat duizenden kokosnoten naar alle uithoeken van de wereld worden verscheept. Met uitzondering van Australië en Nieuw-Zeeland, waarvan de regeringen strikte regels hanteren voor het toelaten van buitenlandse producten in hun land. Om zich aan richtlijnen te houden, wordt elke kokosnoot onderzocht om ervoor te zorgen dat het veilig is om via de post te verzenden. Zodra de inspectie is voltooid, ontvangt elke kokosnoot een officiële USDA-stempel die bevestigt dat deze is geïnspecteerd, samen met een adres en een retouradres.

Aloha wereld

Om de kokosnoten van de afzenders verder te verfraaien versieren Tancayo en haar personeel de kunstwerken met een reeks kleurrijke postzegels. De kosten voor het verzenden van een kokosnoot variëren. Maar de meeste klanten kunnen verwachten dat ze tussen de $ 12 en $ 20 per porto per kokosnoot uitgeven.

Dat is een kleine prijs om een ​​klein beetje aloha over de hele wereld te sturen.

Bron: Global Heart


Je zou ook interesse kunnen hebben in:

Hawaï gebruikt zee-egels om koralen te redden van algeninvasie

Deze prachtige onderwater sculpturen helpen bij het herbouwen van koraalriffen

Translate »