Groenten-orkest prikkelt alle zintuigen

(Global Heart | Esther Haasnoot) Wie zegt dat je niet met voedsel kunt spelen? ‘Vegetable Orchestra’-muzikanten voeren liedjes uit met alleen verse groenten. En wil je het beste deel van de shows van het orkest weten? Na elk van hun optredens koken de muzikanten alle onderdelen van hun uitgesneden veggie-instrumenten tot een gezonde maaltijd die aan hun publiek wordt geserveerd.

Een concert van het Groenten-orkest prikkelt alle zintuigen

In de afgelopen 22 jaar heeft een in Wenen gevestigd orkest een nogal onconventionele benadering van muziekuitvoeringen gevolgd door te laten zien dat groenten niet alleen goed zijn voor je gezondheid, maar ook een groot akoestisch potentieel hebben.

Voorafgaand aan hun optredens kopen de leden van het Weense Groenten-orkest verse producten van een boerenmarkt. De plantaardige instrumenten die voortdurend worden verfijnd, creëren een unieke muzikale klank, dat niet kan worden bereikt met traditionele instrumenten.

Verkenning en verfijning van uitvoerbare plantaardige muziek

Er zijn geen muzikale grenzen voor het Vegetable Orchestra. De meest uiteenlopende muziekstijlen komen hier samen – hedendaagse muziek, beat-georiënteerde house-tracks, experimentele elektronische muziek, Free Jazz, Noise, Dub, Clicks’n’Cuts – de muzikale reikwijdte van het project breidt zich eindeloos uit.

Het ensemble is een mix van mensen met verschillende artistieke achtergronden – muzikanten, beeldend kunstenaars, architecten, ontwerpers, mediakunstenaars, schrijvers en klankdichters. Elk individu (en hun specifieke creatieve benadering) is van vitaal belang voor het ondersteunen van de fundamentele artistieke doelstelling van het “Vegetable orchestra”. 

De vegetable-visuals en live videoprojecties zorgen voor fascinerende beelden en na korte tijd hangt er een heerlijke geur van groenten in de lucht, want als toegift krijgt het publiek aan het einde van het concert een verse groentesoep aangeboden.

Bron: Global Heart


Je kunt ook interesse hebben in:

Luister naar deze fascinerende muziek, gecomponeerd door sterren

Latijns-Amerikaanse kinderen maken muziek met afval

Translate »