Horecazaken openen deuren voor mensen in geldnood: heat & eat is hartverwarmend

(Bright Vibes | Sam Goutbeek) Steeds meer mensen kunnen de stijging van de energieprijzen niet meer bijbenen en sluiten zich af van het gas. Horecazaken – nu nog met name in Rotterdam – schieten mensen in geldnood nu te hulp, op initiatief van goeddoeners Bob Richters en Mireille van den Berg. Nu de dagen korter en kouder worden, is dit initiatief hartverwarmend: heat & eat. Horecazaken uit het hele land kunnen zich bij aansluiten bij heat & eat via de website.

Rotterdamse horeca voegen de daad bij het woord

Heat & eat is een initiatief waarvan gastvrijheid en vrijgevigheid de pijlers zijn. Horecazaken openen hun deuren voor mensen die hun huis minder of helemaal niet meer warm kunnen stoken, vanwege de stijgende energieprijzen. De horeca laten deze mensen niet in de kou staan, maar nodigen hen uit om binnen te komen. Het is een heel laagdrempelige uitnodiging, zo hoef je niet meteen iets te bestellen, maar kun je je gewoon even opwarmen. Bekijk voor een indruk van het initiatief deze video, gemaakt door de Matthijs Jaspers, alias The Happy Activist.

Warm je handen aan een gedoneerde kop koffie

Gasten mogen zo een paar uur zitten zonder iets te moeten bestellen. Klanten die het kunnen missen, kunnen geld doneren voor vouchers voor koffie, een kop soep of een hele maaltijd. De gasten die de warmte komen opzoeken mogen dan ‘gratis’ iets bestellen om de handen aan te warmen. Het idee van ‘sharing is caring’ komt dus heel goed tot zijn recht.

Hotspot Hutspot

Heat & eat valt als zakelijke en financiële instelling onder de stichting Hotspot Hutspot. Dat is een stichting die mensen helpt door ze aan het werk te zetten in hun restaurants. Ze helpt mensen aan kansen op werk of een opleiding. De eerste twee pijlers op hun website zijn ‘no poverty’ en ‘zero hunger’. Het heat & eat-initiatief sluit daar dus feilloos op aan.

Bron: Bright Vibes


Je kunt ook interesse hebben in:

Syrisch koor uit opvang Groningen gaat viraal met ontroerende versie ‘Mag ik dan bij jou’

Deze jongeren doen iets moois voor eenzame ouderen

Translate »