Luister naar deze ontspannende bosgeluiden van over de hele wereld

(Global Heart | Esther Haasnoot) Zin om digitaal te baden in een bos? Luister gratis naar de ontspannende geluiden van echte bossen van over de hele wereld via deze geluidsbibliotheek genaamd tree.fm.

Natuur is goed voor de gezondheid

Wanneer was de laatste keer dat je de kans nam om een ontspannen boswandeling te maken? 

Onderzoek toont aan dat tijd doorbrengen in de natuur goed is voor de gezondheid. Gewoon een wandeling in een bos, brengt verfrissing, helpt stress te verlichten en maakt het ons gemakkelijker helderder te denken. Veel mensen zoeken om die reden de stilte van de natuur, of ze nu door een bosgebied wandelen of gewoon ergens zitten en de omgeving in zich opnemen.

In Japan hebben ze daar zelfs een term voor: “shinrin-yoku”, met andere woorden “baden in het bos”. Het dankt zijn naam aan de metaforische manier waarop je kunt baden in de atmosfeer van het bos. We ervaren het bos namelijk via onze vijf zintuigen. Van simpelweg kijken naar de schoonheid van de omgeving tot het ruiken van de geur van de bomen. De bosgebieden bieden gegarandeerd een volledig zintuiglijk avontuur. Een van de meest krachtige voordelen van het bos is echter hoe het klinkt. 

Ontspannende bosgeluiden te beluisteren op tree.fm

De pandemie heeft op vele manieren het dagelijkse leven een halt toe geroepen. Hoewel er niets boven het bos gaat, kan de huidige pandemie ons beperken in de tijd die we in de buitenlucht doorbrengen. In een poging om ons allemaal te redden van de stress en zorgen van de pandemie, zijn de makers van tree.fm begonnen met het verzamelen van bosgeluiden van over de hele wereld en het uploaden ervan, zodat we er allemaal kunnen genieten van de ontspannende geluiden van de natuur. 

Gebruik deze site om te mediteren, chillen, of doe wat digitale shinrin-yoku. De collectie bosgeluiden op tree.fm zijn behoorlijk indrukwekkend. Luister naar een bos bij jou in de buurt, of eentje ver weg. Je hebt de optie om een eigen bos op te zoeken of je kiezen om naar een willekeurig bos te luisteren en dat kan allemaal rechtstreeks vanaf de homepage. 

Plant een boom voor de toekomstige generatie

Als dat nog niet genoeg natuur voor je is, kun je altijd nog naar beneden scrollen om wat bomen te planten en een beetje goed te doen voor toekomstige generaties.

Uit liefde voor de aarde, heeft tree.fm zijn krachten gebundeld met een eco-vriendelijke zoekmachine die 80% van zijn winst doneert aan herbebossing. De website, Ecosia, is waar je naar toe wordt gebracht om bomen te planten als je de optie op de homepage selecteert. Zoveel goeds om te doen, en je kunt chillen met wat ontspannende bosgeluiden terwijl je dat doet.

tree.fm

Bron: Global Heart


Je zou ook interesse kunnen hebben in:

Eco-therapie: hoe ‘Forest bathing’ je gezondheid verbetert

Healing forest

Translate »