Brugge plaatst 40 rolstoelvriendelijke picknicktafels

(Bright Vibes | Jan Tonnis) Met de 40 rolstoelbanken schuift de Stad maximale toegankelijkheid naar voor. “We investeren fors in ons openbaar domein zodat alle gebruikers ervan kunnen genieten.”

Met de 40 rolstoelvriendelijke picknicktafels vergroot de Stad de maximale toegankelijkheid

Met de 40 rolstoelbanken vergroot de Stad de maximale toegankelijkheid. “We investeren fors in ons openbaar domein zodat alle gebruikers ervan kunnen genieten. Zo leggen we pleintjes aan voor de kinderen, vernieuwen we de openbare wegen, creëren we ontmoetingsruimtes.

De uitrol van de rolstoelpicknicktafels is een positief signaal naar de kwetsbare groepen. Ook hen willen we de kans geven om ons openbaar domein te ontdekken en ervan te genieten. We zetten nu 18 tafels uit en voorzien nog een bijkomende bestelling. In totaal zullen er 40 zijn, verspreid over de binnenstad en deelgemeenten”, verduidelijkt schepen Mercedes Van Volcem.

Plaats aan de tafel voor personen met een handicap

Schepen van Welzijn Pieter Marechal: “Als stad Brugge hebben we de intentie om bij onze beleidskeuzes na te gaan of we de toegankelijkheid kunnen garanderen voor al onze inwoners. Sinds de aanwerving van de toegankelijkheidsambtenaar zetten we daar nog uitgebreider en structureel op in.

Het is belangrijk dat we ook dit aanbod van de ondertussen overal in Brugge bekende picknickbankjes doen naar rolstoelgebruikers toe. Als schepen bevoegd voor personen met een handicap ben ik erg tevreden met deze realisatie omdat het duidelijk maakt dat we als stad ook voor personen met een handicap een plaats voorzien aan de tafel van onze stad, zowel figuurlijk als in dit geval letterlijk.”

Rolstoeltoegankelijke ondergrond

De rolstoelpicknicktafels verschillen niet zoveel van de originele en bieden tal van voordelen. Met de aangepaste picknicktafels zitten zowel de rolstoelgebruikers als de niet-rolstoelgebruikers op dezelfde ooghoogte. Dit geeft het nodige comfort. Met een verlengd tafelblad kunnen rolstoelgebruikers vlot onder de tafel door rijden om plaats te nemen. Zeer praktisch dus om in gezelschap volop te genieten.

Concreet worden de picknicktafels op een rolstoeltoegankelijke ondergrond geplaatst. Ook de weg er naar toe zal aan de nodige toegankelijkheidsvereisten voldoen. Op die manier kunnen rolstoelgebruikers vlot gebruikmaken van deze genietplekjes op ons openbaar domein. We rekenen op onze burgers om bij deze tafels voorrang te geven aan onze rolstoelgebruikers.

Brugge picknicktafels en de sustainable development goals (SGD’S)

De Sustainable Development Goals (SDG’s), oftewel ‘Duurzaamheidsdoelen’ geven houvast op weg naar die positieve verandering. De 17 doelen zijn opgesteld om van de wereld nog vóór 2030 een betere plek te maken. Voor iedereen. De Sustainable Development Goals zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties.

SGD9 – industrie, innovatie en infrastructuur

onder goede infrastructuur is het aanbrengen van verbeteringen in onderwijs, gezondheidszorg of drinkwater lastig. Met SDG 9 wordt gewerkt aan het ontwikkelen en behouden van veerkrachtige infrastructuren en het stimuleren van innovatie.

Lees hier meer over SDG 9 – industrie, innovatie en infrastructuur

Bron: Bright Vibes


Je kunt ook interesse hebben in:

Een manier om een stad te vergroenen, haal de tegels eruit

Deze jongeren doen iets moois voor eenzame ouderen

Translate »