Dansende kinderen uit Oeganda zijn een virale sensatie. Maar ze hebben onze hulp nodig.

(Bright Vibes |Jan Tonnis) Deze inspirerende groep kinderen uit Oeganda laat haar verbazingwekkende dansroutines zien in virale video’s, maar achter de vreugde van hun aanstekelijke glimlach schuilt de tragedie van het verliezen van één of beide ouders aan oorlog, armoede en ziekte.

Dansende kinderen uit Oeganda hebben hulp nodig

De door Masaka Kids Africana gesteunde kinderen hebben de ergste dingen meegemaakt. ….maar door middel van dans en zang en het delen van hun liefde voor Oeganda, verbinden deze kinderen zich met elkaar en de wereld. Ze zien hun eigen potentieel – ze hebben hoop voor hun toekomst.

Ondanks dat hun jonge levens door tragedies worden geplaagd, stralen de kinderen hoop uit

Masaka Kids Africana, is een organisatie die zich inzet voor de ondersteuning van kinderen in “onderwijs en sociaal welzijn, door middel van hun talenten”. De groep bestaat uit Oegandese kinderen van twee jaar en ouder. Ze zijn allemaal ongelooflijk getalenteerde dansers en tonen hun verbluffende moves in prachtige choreografieën op Afrikaanse muziek. De video’s van deze choreografieën zijn viraal gegaan.

De aanstekelijke en onderhoudende muziekvideo’s laten de danstalenten van de kinderen met kostuums en attributen zien en geven een kijkje in de cultuur van hun dorp Kayirikiti in Nyendo, Oeganda.

De aanstekelijke energie van de kinderen en de vreugde op hun gezicht is echter des te schrijnender als je het verhaal achter Masaka Kids Africana leert kennen. De organisatie ondersteunt kinderen die één of beide ouders hebben verloren onder verwoestende omstandigheden, zoals oorlog, extreme armoede en ziekte.

“Ondanks de tragedies die hun jonge levens hebben getekend,” legt de Masaka Kids Africana website uit, ” stralen de kinderen hoop uit, zijn ze muzikaal begaafd en zijn ze geweldig onderhoudend”. Het stelt hen in staat om hun eigen potentieel te zien en dromen te hebben voor hun toekomst.

Scroll naar beneden om de video’s te bekijken van deze dansende kinderen. Kom meer te weten over de organisatie, en hoe u uw steun kunt bieden, door een bezoek te brengen aan de Masaka Kids Africana website en Facebook Page, en natuurlijk hun YouTube channel.

Masaka Kids Africana dansen op Jerusalema van Master KG feat. Nomceb Op dit moment heeft ten minste één op de vier huishoudens in Oeganda een weeskind.

14% van alle kinderen (2,43 miljoen kinderen) is wees, bijna de helft als gevolg van HIV/aids. Bijna 60% van de Oegandese bevolking bestaat uit kinderen onder de 18 jaar.

Oeganda heeft een totale bevolking van 30,7 miljoen mensen, 17,1 miljoen zijn kinderen. Meer dan de helft van de kinderen in Oeganda (8,1 miljoen kinderen – 51%) is hetzij ernstig of matig kwetsbaar, terwijl 63% bij andere zorgverleners woont dan hun biologische ouders.

Masaka Kids Afrikana wil een huis voor de kinderen bouwen en hoop bieden, maar ze hebben niet de nodige financiële middelen om dit te realiseren. “We vertrouwen op de vrijgevigheid van onze uitgebreide familie – mensen zoals u – zodat we al onze kinderen kunnen onderwijzen, voeden, kleden en ondersteunen. Elke euro die u aan dit nobele werk kunt geven wordt enorm gewaardeerd.”

Bron: Bright Vibes


Je kunt ook interesse hebben in:

Latijns-Amerikaanse kinderen maken muziek met afval

Hoe cultuur de ontwikkeling van kinderen beïnvloedt

Translate »