7 snelle schoonmaaktips voor de badkamer

(Leukegeit |  Nathanja) De badkamer schoonmaken is een taak die we het liefst zo lang mogelijk voor ons uitschuiven. Toch hoeft het schoonmaken van je badkamer geen grote klus te zijn. Deze snelle schoonmaaktips voor de badkamer laten zien hoe je dit aanpakt!

Schoonmaaktips voor de badkamer

1. Even drogen na het douchen

Heerlijk natuurlijk, zo’n met stoom gevulde badkamer tijdens de koude wintermaanden, maar niet heel erg goed voor de vochtregulatie van de ruimte.

Omdat de meeste mensen ook vaak de ramen dicht houden tijdens het douchen, blijft het vocht te lang hangen in de badkamer. Dit kan resulteren in kalkaanslag – en op termijn schimmels, wat dan weer niet zo bevorderlijk is voor je gezondheid.

Elke keer dat je onder de douche vandaan komt even de cabine en kranen afdrogen met een trekker en handdoek kan al helpen deze problemen tegen te gaan.

2. Stofzuigen in je badkamer

Stofzuigen moeten we toch, of we het nu leuk vinden of niet. Zoveel extra moeite kost het dan ook niet om tijdens het langsgaan van alle kamers in huis ook even je badkamer mee te nemen. We associëren onze badkamer misschien niet met stof, maar ook hier verzamelt er zich flink wat pluis en haar over de week.

Stofzuig je nou niet zoveel, dan kan je natuurlijk ook tussentijds even een Swiffer of microvezeldoekje over de badkamervloer halen om wat stof op te pikken.

3. Overal schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn is je beste vriend in je schoonmaakkast of lade. Vanwege de hoge zuurtegraad is schoonmaakazijn namelijk multi-inzetbaar als ontkalker, Denk aan kranen, putjes, douchekoppen: met azijn glanzen ze allemaal binnen no time weer. Leg simpelweg een doekje met azijn op het oppervlakte en wacht een uurtje. Blinkend schoon!

4. Spiegeltje, spiegeltje

Zit jij ook altijd zo te klieren met de spiegels in je badkamer? Het is lastig om tijdens het schoonmaken van je spiegels deze niet achter te laten met strepen. Het antwoord is simpel: less is more!

Met een nat microvezeldoekje je spiegel afnemen en daarna drogen met een droogdoek is genoeg om jezelf – zonder strepen – weer goed terug te kunnen zien in de spiegel.

5. Karnemelk als vlekverwijderaar

Je haat het of je houdt ervan: karnemelk. In de badkamer heeft karnemelk echter voor iedereen een toegevoegde waarde. Dit klinkt misschien wat gek, maar om de badkuip weer blinkend te krijgen, giet je een goede dosis karnemelk in je badkuip en laat je dit even trekken. Daarna kun je met een spons in de weer om al het vuil af te vegen.

Het resultaat? Een wonderbaarlijk schoon en blinkende badkuip.

Sowieso is karnemelk een gigantisch goede vlekverwijderaar gebleken. Altijd handig dus om een pak in huis te hebben.

6. …en cola als ontkalker

Heb je al gezien wat een glas cola doet met de kalkaanslag en verkleuring van je toilet? Cola heeft een bijtende werking en doet zijn uiterste best vooral wanneer je het een nachtje laat trekken.

Giet dus eens voor het slapen gaan een glas cola in je toiletpot voordat je ‘m de volgende ochtend onder handen neemt. Even schrobben en je wc is weer super schoon!

7. Wegwerpdoekjes op voorraad

Oké, elke dag je badkamer schoonmaken is misschien wat vergezocht, maar het is geen overbodige luxe om elke dag even over de wastafel en wc te gaan. Hygiënische wegwerpdoekjes zijn hierbij je beste vriend. Gebruik ze door even snel over de tegels heen te gaan, een doekje over de wasbak en het toilet.

Zo hoef je niet altijd tijd te maken voor een volledige schoonmaakbeurt, maar ziet je badkamer er wel altijd nét even wat netter uit. Vooral fijn als je visite ontvangt.

Bron: Leukegeit


Je kunt ook interesse hebben in: 

Zelf allesreiniger maken

De negatieve invloed van rommel op de geestelijke gezondheid

Translate »