Feng shui in je slaapkamer: 5 tips!

(soChicken | Sanne Meulemans) Kom lekker in balans met feng shui! Bouw je slaapkamer met onze tips om tot een echt feng shui paradijs, gewoon met je eigen spullen!

Wat is Feng Shui?

Feng shui is oorspronkelijk een eeuwenoude Chinese leer. Feng shui is een methode die ervoor zorgt dat energie wordt teruggebracht op plaatsen waar dit ontbreekt. Vaak wordt dit gedaan door het plaatsen of verplaatsen van meubels in huis. Op deze manier wordt er harmonie gecreëerd in jouw huis en zul je je uiteindelijk meer in balans en meer feng shui voelen.

Hoe kan ik feng shui toepassen in mijn slaapkamer?

Je slaapkamer is één van de plekken waar je de meeste tijd zult doorbrengen in je leven. Je slaapt er, je wordt er wakker, je hebt er seks, je maakt er huiswerk. Het is een multifunctionele kamer in huis, waar jij vaak gebruik van maakt. Het zou daarom jammer zijn als je je niet lekker voelt op deze plek. Met de volgende stappen is jouw kamer supersnel feng shui met je eigen spullen!

1. Je bed volgens feng shui

Zet je bed zo neer in je kamer dat je vanuit bed direct je deur kan zien. Als dit niet mogelijk is, maak dan gebruik van spiegels. Zorg er alleen wel voor dat je bed niet weerkaatst in de spiegel.

Door naast het hoofdeinde van je bed twee dezelfde nachtkastjes te zetten, creëer je ook meer balans in je slaapkamer. Maar niet alleen dat! Op deze manier zorg je er ook voor een betere relatie.

Het gebruik van dezelfde spullen naast het bed zorgt volgens feng shui voor een groter saamhorigheidsgevoel! Zet ook op de nachtkastjes dezelfde lampen en hang geen planken of kastjes boven je bed. Deze houden de energie tegen en belemmeren de nachtrust.

2. De muren kleuren volgens feng shui

Zorg binnen je kamer voor een rustgevende kleur op je muren. Rustgevende kleuren zijn: lichtblauw, geel, groen, lichtroze, wit en lavendel. Door deze kleuren kun je je beter ontspannen.

Hang daarnaast een mooie foto of schilderij in je kamer die je direct wanneer je opstaat uit bed kunt zien. Feng shui werkt veel met voorwerpen die je een bepaalde ‘boost’ geven en een flinke portie goed humeur.

3. Je bureau feng shui positioneren

Je ontkomt er soms niet aan, maar toch is het beter geen bureau in je slaapkamer te hebben. Kan het niet anders? Zorg er dan voor dat je van achter je bureau de deur kunt zien. Plaats daarbij ook je bureau in de richting van het Noord-Oosten, omdat hier volgens feng shui de kennis en wetenschapsplek zit.

4. Apparatuur en feng shui

Ook is het niet de bedoeling om apparatuur in je slaapkamer te hebben. Maar ook hier kom je vaak niet onderuit in deze tijd. Volgens feng shui is het belangrijk om ervoor te zorgen dat apparatuur zoals televisies en computers ‘s nachts uit staan met het liefst een kleedje eroverheen. Dit voorkomt dat de slechte straling, onbewust je nachtrust verstoort.

5. Opruimen volgens feng shui

Binnen feng shui is reinheid en orde belangrijk. Zorg voor een schone en opgeruimde kamer. Wanneer je wakker wordt in een rommelige of vuile kamer, belemmert dit jouw energie. In een fijne kamer die schoon is en netjes opgeruimd kun je lekkerder wakker worden en de hele wereld aan!

Bron: soChicken


Je kunt ook interesse hebben in:

Waarom opruimen goed is voor je gezondheid (+ 7 tips)

Fris begin – leven zonder overbodige spullen

Translate »