De nieuwe trend: minderen met alcohol

(Welingelichte Kringen | Désirée du Roy) Minderen met alcohol, het past natuurlijk uitstekend bij de hele gezondheidstrend van de laatste jaren. Na suiker en vet worden ook bier en wijn steeds vaker in de ban gedaan, zo voorspellen Amerikaanse trendwatchers.

Je merkt het aan de opkomst van hippe alcoholvrije drankjes, maar ook aan initiatieven als Club Soda in New York, een sociaal netwerk dat mensen helpt om hun drinkgewoonten te veranderen. In Time vertelt de 35-jarige Kate uit New York: “Ik was het beu om mij elke zaterdag groggy te voelen. Als je een veeleisende job hebt, zijn zaterdag en zondag de enige dagen waarop je kan uitblazen. Ik wilde die niet langer met een kater op de bank doorbrengen.”

Ze gaat nu regelmatig naar Club Soda. “Ik drink soms nog,” legt Kate uit. “Maar ik ben me meer bewust van mijn beslissingen rond drankgebruik en waar die toe kunnen leiden.” Mindful drinken zou de New Yorkse Lodro Rinzler dat noemen. Hij geeft er cursussen in. “We willen mensen niet noodzakelijk meer of minder laten drinken, maar wel een gezondere relatie met alcohol creëren.”

Diëtiste Dawn Jackson Blatner uit Chicago vermoedt dat het inderdaad de nieuwe trend wordt. “Na minderen met suiker en vet zal ook alcohol steeds meer voorkomen in de categorie dingen die we vaker willen schrappen.”

Bron: Welingelichte Kringen


Je kunt ook interesse hebben in:

Rode wijn: goed of slecht?

De verbazingwekkende overeenkomsten tussen deze giftige suiker en alcohol

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »