Kaypacha | Astrologie voor de ziel | 23 maart 2016

(Global Heart |  Esther Haasnoot) De astrologische vooruitblik van deze week heeft te maken met het collectieve onderbewuste. Dit betekent dat wij allemaal te maken krijgen met het blootleggen, verwerken en healen van onze innerlijke verwondingen.

Cheiron staat conjuct met de zuidelijke maansknoop. Venus raakte Neptunus en komt nu naast Cheiron te staan. Cheiron heeft te maken met crisis. Hij is de gewonde heler. Je wond is je medicijn. Soms is het een bitter medicijn. En als dit met Venus en Neptunus te maken heeft, dan gaat het over liefde, over het hart. Het gaat over het verkrijgen  van zelfliefde en eigenwaarde, alvorens een ander mij kan liefhebben of ik zelf een ander lief kan hebben. Deze processen kunnen pijnlijk en diepgaand zijn. Waar het om gaat is; ‘wat doe ik ermee, hoe werk ik ermee, hoe deal ik ermee’.

Venus kwam langs en raakte Neptunus. Daarmee kregen wij een voorproefje van onze droom van onvoorwaardelijke liefde. Nu met de verschuiving naar Cheiron, in aardse liefde. Onze uitdaging is het samenbrengen van geest en materie. Dat is om onverwaardelijke liefde hier op aarde tot uitdrukking te brengen. Dit is de grote uitdaging voor nu, dit maakt een einde aan het slachtoffer-bewustzijn.

De matra voor deze week is:

Het is tijd om te aarden en mijn werk te doen
en te stoppen met de wereld de schuld te geven of te fiksen
maar ik zie alles wat ik liefheb, als een spiegel voor mij
om mezelf te voelen en te healen.

Injoy!

Bron: Bob KuklerTom Lescher

Translate »