Deze dating app verbindt veganisten en vegetariërs

(Global Heart | Esther Haasnoot) Vegpal Dating App verbindt veganisten en vegetariërs.

Voor mensen die anderen willen ontmoeten met dezelfde levensstijl voorkeuren

Het is veel fijner om uit te gaan met iemand die denkt en eet zoals jij. Ben je op zoek naar een herbivoren liefde? Hoewel het aantal mensen dat een plantaardig dieet omarmt, toeneemt, kan het lastig zijn je weg te vinden in de datingwereld. Maak je geen zorgen, een nieuwe app voor veganistische en vegetarische singles brengt hier verandering in. 

Veganisme is geen dieet: het is een hele set van waarden die veel veganisten een must vinden in een partner. Voor veganisten en vegetariërs helpt het als ze van tevoren weten dat de andere persoon net zo denkt en eet als hun. Je kunt in alle rust maaltijden delen en een leuke tijd hebben, wetende dat je het eens bent over de waarden die belangrijk voor je zijn. Zoals het volgen van een bewust gezonde levensstijl, en het beschermen van dieren en de planeet.

Als je op zoek bent naar herbivoren liefde, kan deze app  helpen de juiste plantaardige match te vinden!

Gedeelde interesses zijn belangrijk

De app is opgericht door Dahlia Eisenberg, een veganistische activist en voormalig leraar die een gemakkelijkere manier wilde om andere veganisten te ontmoeten. 

“Veganist zijn gaat over zoveel meer dan alleen het voedsel dat je eet”, legt Dahlia uit. “Je plantaardige levensstijl is gebaseerd op enkele kernwaarden die je na aan het hart liggen. Als je op zoek bent naar een langdurige relatie, is het logisch dat je een partner wilt vinden die dezelfde waarden deelt.”

Veel dates, vooral eerste dates, draaien om eten, of dat nu een hapje eten is voor de film, een chic etentje, of een snack in een leuk koffietentje. Dahlia  merkte dat veel van haar matches op andere apps haar leidden naar diners met mensen die niet met haar waarden overeenkwamen.

vegandate

Hoe werkt Vegpal?

Terwijl de meeste dating apps gebruikers in staat stellen om in contact te komen met mensen in hun lokale omgeving, laat Vegpal gebruikers in contact komen met mensen over de hele wereld. Deze app heeft ook  uitgebreide functies voor inclusiviteit, en stelt zijn gebruikers in staat om meerdere geslacht selecties voor zichzelf en potentiële matches te kiezen.

De app heeft een dagelijkse swipe limiet om meer boeiende, goed doordachte interacties aan te moedigen. “Het gaat niet om eindeloos scrollen en eindeloze gezichten, het gaat om kwaliteitsvolle gesprekken en connecties,” legt de oprichter uit.

Vegpal maakt verbinden makkelijker met een extra “Mijn Feed” functie. Gebruikers kunnen hun eigen berichten en links  delen om te laten zien waar ze in geïnteresseerd zijn. Dit stelt gebruikers in staat om meer zinvolle verbindingen te maken, in plaats van alleen swipen op basis van een korte bio en een paar selfies.

Veiligheid bij online daten

Voor de veiligheid zullen gebruikers een applicatie moeten invullen na het downloaden van de gratis app. Dit is om het risico te minimaliseren dat oplichters of trollen zich bij Vegpal aansluiten en gebruikers lastigvallen.

Voorlopig is Vegpal alleen gericht op romantische contacten, maar binnenkort komt er een vriendschapsfunctie voor mensen die gewoon hun veganistische en vegetarische vriendengroep willen opbouwen. Dit zou vooral nuttig kunnen zijn voor mensen die een plantaardige levensstijl volgen in kleinere gemeenschappen, waar er misschien minder mede veganisten of vegetariërs in de nabijheid wonen.

Bron: Global Heart


Je kunt ook interesse hebben in:

Een dating app helpt huisdieren hun purr-fecte match te vinden

Hoe je jeugd je liefdesstijl beïnvloedt

Translate »