Een dating app helpt huisdieren hun purr-fecte match te vinden

(Global Heart | Esther Haasnoot) Vind de purr-fecte match via een dating app ! Dierenasiel zet eenzame huisdieren op Tinder.

Een nieuwe aanpak voor eenzame honden en katten

Aan het begin van de pandemie zagen dierenasiels over de hele wereld een piek in het aantal adopties en pleeggezinnen, maar nu de wereld zich aanpast en mensen weer aan het werk gaan, worden veel dieren helaas teruggebracht naar asiels.

Ben je op zoek naar liefde? Een partner die loyaal, knuffelig en sociaal is, en ook nog naar je luistert? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een hond. Waarschijnlijk hebben meer mensen dit bedacht. 

Duits dierenasiel gebruikt Tinder voor een goed doel 

Om de toename van het aantal teruggebrachte huisdieren aan te pakken, besloot een dierenwelzijnsorganisatie in München op een nogal onorthodoxe manier reclame te maken voor hun dieren die op zoek waren naar een nieuw thuis. Ze huurden een reclamebureau in om professionele foto’s te maken van 15 dieren uit het asiel en maakten voor elk van hen een Tinder-profiel aan. Eenzame mensen die op zoek zijn naar een match op Tinder kunnen nu verrast zijn dat het gezelschap waar ze al die tijd naar op zoek waren in een onverwacht harige verpakking zit.

“Er zijn niet alleen eenzame zielen onder mensen, maar er zijn ook veel eenzame zielen onder dieren.”

Dating app

Echte profielen van katten en honden om adoptie te verhogen

Tinder kan de plek zijn om niet alleen een menselijke partner te vinden, maar ook een harige. Het dierenasiel heeft profielen op Tinder gezet met professionele foto’s van 15 katten en honden. Het asiel heeft expres alleen Tinder profielen gemaakt voor hun meer volwassen dieren, omdat jonge puppies en kittens het niet zo moeilijk hebben om een “match” te vinden. Er is zelfs een profiel van een tuxedo kat genaamd “Captain Kirk”.

Het asiel hoopt dat deze dieren via de dating app eindelijk hun echte forever home zullen vinden.

“Er zijn niet alleen eenzame zielen onder de mensen, maar er zijn ook veel eenzame zielen onder de dieren,” vertelde Benjamin Beiilke, die de Tinder-connectie voor het asiel coördineert.

Vind de perfecte match

Dit heeft ook echt gewerkt, want Tinder gebruikers hebben naar rechts geswiped op de huisdier profielen. En ik geef ze geen ongelijk. De reacties zijn overweldigend. Heerlijk zoveel opbloeiende liefde in de lucht

Het personeel is enthousiast over deze out-of-the-box benadering van het vinden van een thuis voor de dieren. Voorlopig voert het dierenasiel voorbereidende gesprekken en daarna zullen dienovereenkomstig mensen worden uitgenodigd. De Tinder huisdierprofielen zijn een absolute hit en het zou zelfs populair kunnen worden bij andere dierenasiels. Nu maar hopen dat het om een liefde voor het leven gaat, en worden de dieren niet na een tijdje in de steek gelaten.

“Het is gewoon heel leuk en beter dan saaie krantenadvertenties.” 

Dus, de volgende keer dat je op Tinder zit, schrik dan niet als je uiteindelijk een match hebt met een kat, want wie weet is het wel jouw purr-fecte match.

Bron: Global Heart


Je kunt ook interesse hebben in:

Deze kinderen lezen asielhonden voor — met verrassende voordelen voor zowel dier als kind

To Good To Go! gratis app tegen voedselverspilling

Translate »