Sommige vrouwen hebben een gen waardoor de pil minder goed werkt

(Welingelichte Kringen | Jeannette Kras) Vrouwen die toch zwanger worden terwijl ze beweren de pil te slikken worden vaak niet geloofd, maar misschien hebben ze toch gelijk. Een nieuwe studie toont aan dat een op de twintig vrouwen een bepaald genetisch kenmerk heeft waardoor hormonale anticonceptie minder effectief is.

Volgens de onderzoekers van de universiteit van Colorado kunnen sommige vrouwen zwanger worden door de pil heen, omdat ze een gen hebben dat de anticonceptie saboteert. Het is voor het eerst dat een genetisch kenmerk is ontdekt dat de kans vergroot dat de pil niet werkt. Een op de twintig vrouwen zou dit type gen hebben. Het zou volgens de auteurs verklaren waarom sommigen toch zwanger worden terwijl ze zeggen de pil te slikken.

Tot nu toe werden deze vrouwen vaak niet geloofd. Ze waren de pil vast een keer vergeten, was de gedachte. Of nog erger: ze wilden zwanger worden, terwijl hun partner dat niet wilde en deden daarom alsof ze de pil slikten. “Als een vrouw zwanger werd terwijl ze anticonceptie gebruikte was altijd de aanname dat het haar eigen schuld was,” zegt hoofdonderzoeker dr. Aaron Lazorwitz. “Deze bevindingen tonen aan dat we beter naar onze patiënten moeten luisteren en moeten nagaan of er iets in de genen kan zijn dat dit heeft veroorzaakt.”

Bron: Welingelichte Kringen


Je kunt ook interesse hebben in:

Zwangerschapsverlies: Hoe vind je de juiste woorden om hier over te kunnen praten?

Zelfgemaakte gemberthee tegen reisziekte en zwangerschapsmisselijkheid!


Je kunt ook interesse hebben in:

Translate »