Hoe wil je je leven leiden?

(Bruce H. Lipton, PhD) De meeste mensen hebben de ervaring om met een krant te gaan zitten en deze gewoon open te klappen.

Welke dingen zijn belangrijk voor je en hoe wil jij je leven leiden?

En voordat je echt iets leest, valt er iets op. Je weet eigenlijk niet precies waar het in de krant staat waarin je iets vindt waarin je geïnteresseerd bent, maar je gaat op zoek totdat je iets vindt. Mensen beseffen het niet, maar als ze de krant openslaan, is het onderbewustzijn zo snel; het heeft al alle woorden op de pagina gelezen. Toen het woorden tegenkwam die voor u relevant waren, zei het onderbewustzijn tegen uw bewuste geest om op te letten… dat er iets voor u in de krant staat. Maar de bewuste geest is erg traag. Het denkt: “Oh, is hier iets? Waar is het?” Hoe komen we terecht waar we heen gaan? Het antwoord is: welke dingen in je hoofd zijn belangrijk voor je?

De functie van het onderbewustzijn is om elk detail waar te nemen en vast te leggen. Het is niet alleen een krant zien, maar alles waar je ook bent. Alles waarvan het onderbewustzijn interpreteert dat het met jou verbonden is, zal je aandacht vestigen. Als je een persoon bent die in liefde leeft, dan zul je op weg zijn naar liefde, waar die ook is. Maar als je een persoon bent die in angst leeft, dan zal je onderbewustzijn je aandacht vestigen op alles wat je zou kunnen bedreigen. Dan heb je ineens reden om bang te zijn. Waarom? Je hebt alles in je leven opgeruimd dat goed zou zijn geweest, en je kijkt alleen naar de dingen die slecht zijn. Laten we niet vergeten wat echt belangrijk is.

Liefde en licht voor jou.

Bron: Bruce Lipton


Je kunt ook interesse hebben in: 

Angst voor afwijzing – 5 inzichten die je verder helpen

De kracht van de denkgeest – Interview met Dr. Bruce Lipton

Translate »