Of je ontspannen wordt of energiek hangt af van het soort alcohol dat je drinkt

(Welingelichte Kringen | Jeannatte Kras) Een wijntje maakt je relaxed en van sterke drank word je emotioneel. Wat voor soort alcohol je drinkt, zou invloed hebben op je stemming. Dat beweren onderzoekers na een internationale studie onder bijna 30.000 mensen.

Ruim de helft van de respondenten gaf aan dat rode wijn en bier zorgen voor een relaxed gevoel, terwijl bijna zestig procent vond dat sterke drank hen energie en zelfvertrouwen gaf. Daartegenover staat dat dranken als wodka of rum ook het meest geassocieerd worden met negatieve gevoelens als verdriet en agressie.

De mensen die deelnamen aan de studie, die is gepubliceerd het vakblad BMJ Open, waren allemaal tussen de 18 en 34 jaar oud en kwamen uit 21 verschillende landen. “Sterke drank heeft verreweg de sterkste relatie met vrijwel alle emoties, op rode wijn na dat sterke gevoelens van ontspanning opriep,” aldus onderzoeker Mark Bellis.

Het is echter onduidelijk of het de alcohol zelf is die tot verschillende emoties leidt of dat het aan de sociale situatie ligt. Het kan bijvoorbeeld heel goed zijn dat mensen sterke drank pas later op de avond nemen als ze al veel gedronken hebben. Ze ervaren dan wellicht sterkere emoties. Rode wijn is typisch een drankje waarvan mensen één glas nemen om te ontspannen na een lange werkdag.

Bron: Welingelichte Kringen


Je kunt ook interesse hebben in:

Rode wijn: goed of slecht?

Krijg je een dikke buik van bier?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »