Wat voor telefoon je hebt, zegt iets over je karakter

(Welingelichte Kringen | Jeannette Kras) iPhonegebruikers komen niet al te best naar voren uit een recent Brits onderzoek. Ze zijn volgens de onderzoekers minder eerlijk en betrouwbaar dan de bezitters van een Androidtoestel.

De wetenschappers van de universiteiten van Lincoln, Lancaster en Hertfordshire stelden 500 mensen vragen over hun persoonlijkheid en hun houding tegenover hun smartphone. iPhone-gebruikers scoorden lager op eigenschappen als eerlijkheid, oprechtheid en loyaliteit.

De onderzoekers ontdekten dat iPhone-gebruikers hun telefoon vaker zien als een statussymbool, emotioneler zijn en eerder extravert in vergelijking met Android-liefhebbers. Bezitters van een Androidtoestel zijn dan weer minder geïnteresseerd in geld en status en zullen minder snel de regels overtreden om er zelf beter van te worden.

Gebaseerd op hun bevindingen hebben de onderzoekers een computerprogramma ontwikkeld dat moet voorspellen wat voor telefoon mensen hebben. Het programma had het in 70 procent van de gevallen bij het rechte eind.

Bron: Welingelichte Kringen

Translate »