Trek je beha maar weer uit, dat is beter voor je borsten

(Welingelichte Kringen | Maroesja Perizonius) Aan het eind van een lange dag je beha uittrekken zodat je originals de vrijheid voelen en niet langer afgekneld en opgesloten worden – voor veel vrouwen is er bijna niets fijners. Nu blijkt, tegen alle eerdere berichten in, dat dit ook nog eens het beste is voor je borsten.

Uit een nieuw onderzoek, gedaan door het Franse Centre Hospitalier Universitaire, komt namelijk naar voren dat hangborsten bepaald niet worden tegengegaan door het dragen van een beha. Sterker, ieder jaar dat je er géén draagt, worden de tepels juist met ruim 7 millimeter gelift.

Voor het onderzoek, dat in 1997 startte, werden 330 vrouwen gevolgd met een leeftijd tussen de 18 en 34 jaar. Bij ieder onderzoek werden de borsten met en zonder beha opgemeten en werd het verouderingsproces geanalyseerd. Eén van de onderzoekers: ‘Medisch, fysiek en anatomisch gezien hebben borsten er geen enkele baat bij om de zwaartekracht ontzegd te worden. Dit komt omdat beha’s de aangroei van natuurlijk ondersteunend borstweefsel tegengaan, waardoor borsten gaan hangen.’

Het loont dus om het ding maar helemaal uit te laten. Als je tenminste nog jong bent, want als je al tegen de 45 jaar loopt, heeft het helaas geen zin meer.

Bron: Welingelichte Kringen

Translate »