Mexicaanse bonensoep
(Leukegeit | Billy) Een lekkere, vullende soep die snel op tafel staat, dat zijn toch wel mijn favoriete soepen. Deze Mexicaanse bonensoep is er één van. Volgestopt met bonen, groenten, heerlijke specerijen en de soep staat binnen een kwartier op tafel.
#luieveganchef
Ik duik graag de keuken in om een lekkere maaltijd te bereiden. Soms volg ik trouw een recept, maar vaak geef ik mijn eigen draai aan recepten of flans ik iets in elkaar met ingrediënten die ik nog in huis heb liggen.
Het liefst maak ik echter gerechten die niet al te veel tijd in beslag nemen. Noem me lui, vegan of een chef. Of een combinatie van alledrie, want het liefst maak ik gerechten die binnen een half uur op tafel staan. Meer groenten en minder tijd in de keuken. Prettig idee – vind je ook niet?
Zo is het ook met deze Mexicaanse bonensoep. Deze vegan soep kan al binnen een kwartier op tafel staan. De soep zit boordevol vezels, groenten, bonen en specerijen. Alles wat je nodig hebt op een koude winterdag!
Billy’s soep tips:
- Eet gerust 2 kommen van de soep om er een volle maaltijd van te maken. Lekker met wat brood of kook er wat rijst bij en voeg de rijst toe aan de soep.
- Voeg de nodige toppings toe voor een extra smaakexplosie – zoals koriander, schijfjes avocado, limoen of wat rode pepervlokken.
- Verdubbel het recept en vries de overige soep in. Ideaal voor op dagen dat zélfs 15 minuten koken je nog teveel tijd kost.
- Deze Mexicaanse bonensoep is plantaardig én vrij van gluten. Goed om te weten.
Wat heb je nodig voor 4 porties soep?
Dit is wat je nodig hebt om 4 flinke kommen Mexicaanse bonensoep te maken. De soep zit boordevol peulvruchten en groenten en is de perfecte maaltijd om te eten op koude dagen.
- scheutje olijfolie
- 2 uien – klein gesneden
- 3 teentjes knoflook – fijngesneden
- 400 gram kidneybonen – afgespoeld
- 400 gram zwarte bonen – afgespoeld
- 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 rode paprika – in blokjes gesneden
- klein blikje mais
- 800 ml groentebouillon
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel oregano
- 1/2 theelepel gedroogde rode pepervlokken
- peper en zout
Lekker om bij de soep te serveren (hoeft niet – mag):
- verse blaadjes koriander
- schijfjes avocado
- partje limoen
- gedroogde rode pepervlokken – voor meer pittigheid
Bereidingwijze:
- Verwarm een scheutje olijfolie in een wokpan en bak hier de blokjes ui glazig in voor zo’n 3 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak mee voor één minuut. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, bonen, mais, rode paprika, groentebouillon en alle specerijen toe.
- Breng de Mexicaanse bonensoep aan de kook en laat de soep voor 10 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen.
- Breng de soep op smaak met wat peper en zout. Serveer de bonensoep in kommen en garneer de soep eventueel met de nodige toppings – zoals schijfjes avocado, limoen, koriander en rode pepervlokken.
En de soep is klaar! Je kunt de soep direct eten of lekker een dag van tevoren alvast maken.
Het was alweer een tijd geleden dat ik een soep recept hier heb geplaatst, en dat terwijl ik zo gek ben op soep. De Mexicaanse bonensoep staat snel op tafel en yours truly garandeert dat je blij wordt van deze heerlijke soep.
Bron: Leukegeit
Je kunt ook interesse hebben in: