Zoete aardappelcurry
(Leukegeit | Billy) Deze lekkere zoete aardappelcurry maak je in een handomdraai. Dit recept voor een curry vol met blokjes zoete aardappel en kikkererwten is heerlijk romig en staat snel op tafel.
Indiase curry met zoete aardappel
Oh – wat verlang ik soms terug naar India. De straten vol met koeien en geiten, de grote hoeveelheden mensen overal, bussen waar mantra-muziek uit de speakers galmt en het heerlijke eten. Dahl, curry’s, gevulde dosa’s, gulab – noem maar op.
En als je dan net iets te ver doorloopt bij het restaurant het onmiddellijk weer naar urine en poep ruikt. Yek. Ook dat is India. Een groot contrast, maar toch krijg ik altijd warme gevoelens als ik terugdenk aan mijn reizen door India.
Dit recept voor zoete aardappelcurry doet me denken aan onze reizen door India. Ik heb onder andere kurkuma, komijn en gember gebruikt – specerijen die ze ook in India gebruiken om curry’s te maken.
Deze lekkere curry is niet pittig en is de perfecte maaltijd om je honger te stillen na een lange dag. Mijn versie voor een zoete aardappelcurry vind je hieronder. Hopelijk inspireert het je om het ook eens te gaan maken.
Ingrediënten:
Aantal: 4 porties
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 35-40 minuten
Deze zoete aardappelcurry staat binnen 40 minuten op tafel en is echt comfort food geworden door de romigheid van de kokosmelk. Serveer de curry eventueel met rijst of naanbrood, al is de curry al goed vullend van zichzelf door de zoete aardappel en kikkererwten.
- scheutje olijfolie
- 2 theelepels kurkuma
- 2 theelepels komijnpoeder
- 2 theelepels gember
- halve theelepel zout
- 1 rode ui – kleingesneden
- 2 medium zoete aardappelen – met schil, in blokjes van 1,5×1,5 cm gesneden
- 2 blikken kikkererwten – uitgelekt & afgespoeld
- 1,5 blik kokosmelk
- 3 teentjes knoflook – fijngesneden
- 2 blikken tomatenblokjes
Bereidingswijze:
- Giet een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hier de specerijen (kurkuma, komijn, gember en zout) samen met de blokjes ui kort in aan.
- Voeg na een paar minuten de overige ingrediënten toe aan de pan.
- Breng de curry aan de kook en zet, zodra de curry begint te koken, het vuur lager. Laat de curry voor een half uurtje op laag vuur pruttelen – tot de zoete aardappel gaar is.
Van deze zoete aardappelcurry ga je heel blij worden. Geniet van de Indiase geuren die vrijkomen als je in de keuken staat en de fijne balans tussen romigheid (door de koksosmelk) en de hartige bite (door de tomatenblokjes). Garneer de curry eventueel met wat toppings zoals verse koriander en een schijfje limoen.
Bron: Leukegeit
Je kunt ook interesse hebben in: