Last van frustraties? IJsland zend je kreten uit naar de natuur

(Global Heart | Esther Haasnoot) Heb je last van frustraties? Mensen van over de hele wereld nemen hun kreten van frustratie op, zodat ze kunnen worden uitgezonden in de  IJslandse wildernis.

Last van angsten en frustraties?

Laten we eerlijk zijn, 2020 is ellendig. Of je je nu gefrustreerd voelt over werk, relatie, politiek, wereld aangelegenheden, of sociale beperkingen van COVID-19, wordt het misschien tijd dat je een gil slaakt. Daarom biedt een IJslands toerisme bedrijf een opmerkelijke, maar bevredigende nieuwe bron van stressverlichting aan.

Het Looks Like You Need to Let It Out-initiatief, is opgezet om mensen te helpen een deel van hun opgekropte gevoelens los te laten. Voel je de behoefte om in een open ruimte schreeuwen, maar is dit niet mogelijk? IJsland gunt je deze ervaring, en biedt aan om je jammer kreten uit te zenden over hun prachtige bergen, watervallen en andere schilderachtige locaties.

“Je hebt dit jaar veel meegemaakt en het lijkt erop dat je de perfecte plek nodig hebt om je frustraties kwijt te raken. Ergens groot, uitgestrekt en ongerept. Het lijkt erop dat je IJsland nodig hebt ”, luidt de projectwebsite . “Neem je schreeuw op en we zullen het uitbrengen in de prachtige, wijd open ruimtes van IJsland.  Je zult je beter voelen, dat beloven we. “

Schreeuwen kan verrassend therapeutisch werken

De campagne is afkomstig van een bedrijf genaamd Promote Island. Hoewel het concept wat vergezocht lijkt, steunt de therapeut en consulent voor geestelijke gezondheid Dr. Zoë Aston de psychologische voordelen van het project door te zeggen: “Schreeuwen als therapeutisch hulpmiddel werd in de jaren zeventig ontwikkeld als een manier om opgekropte emoties los te laten. 

“De psychologische reactie op willen schreeuwen verlicht een deel van onze hersenen dat de amygdala wordt genoemd,” vervolgde ze. “De amygdala wordt geactiveerd wanneer we worden bedreigd – iets dat we allemaal de afgelopen maanden hebben meegemaakt.

“Een deel van het gunstige effect van schreeuwen komt voort uit het kunnen maken van een hard geluid in een wijde, open, ongestoorde ruimte. Hierdoor kan je amygdala letterlijk de stress die daar is opgeslagen loslaten en verder gaan. “

De website bevat zelfs tips om op je best te schreeuwen. Bijvoorbeeld: “Stel je een baby voor als hij huilt en schreeuwt. Het geluid komt uit de buik van de baby. Hier moet je gegil vandaan komen. Als het helpt, leg dan je handen op je buik en haal een paar keer diep adem voordat je begint. “

Het is volledig gratis en eenvoudig om te doen

Het enige wat je hoeft te doen, is naar de website gaan en daar je schreeuw opnemen, die vervolgens wordt uitgezonden via een gigantische luidspreker die op verschillende prachtige locaties in IJsland is geïnstalleerd. Als  de drang toeslaat kun je gewoon weer opnieuw beginnen met gillen.

Dat gezegd hebbende, niet alle opnames zijn kreten van ongenoegen – sommige mensen kreten aan de lollige kant; anderen gebruiken hun tien seconden geluid om hallo te zeggen tegen het prachtige landschap.

Natuurlijk is schreeuwen slechts een “startpunt”, aldus de site. Als je  geestelijke gezondheid ondersteuning nodig hebt, is het absoluut noodzakelijk dat je professionele hulp zoekt – maar voor iedereen die zich tijdens deze turbulente tijden misschien een beetje overweldigd voelt, is een schreeuw in de schilderachtige IJslandse leegte de oppepper die je nodig hebt.  

 Zend hier je eigen hartekreet  uit over IJsland.

Bron: Global Heart


Je zou ook interesse kunnen hebben in:

Finland biedt mensen die behoefte hebben aan lessen in geluk gratis uitstapjes

Milieuvriendelijk gedrag in deze Finse stad levert je gratis cake op

Translate »