Wortelsoep met gember en kokos: Voor een smaakvolle en gezonde maaltijd
(Global Heart) Deze wortelsoep met gember en kokos is een lekker gerecht dat zowel verwarmend als voedzaam is. Met een combinatie van knapperige winterpenen, pittige gember en romige kokosmelk, zorgt deze soep voor een explosie van smaken in je mond. Bovendien zit het boordevol gezonde ingrediënten die je immuunsysteem een boost geven.
Wortelsoep met gember en kokos
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 ui, gesnipperd
- 500 g winterpenen, geschild en gesneden
- 500 ml groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
- 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
- 3 cm geraspte gember
- 1 tl gemalen komijnzaad
- 1 tl kerriepoeder
- ½ tl chilivlokken
- Sap van 1 limoen
- 15 g grof gesneden koriander
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Methode
- Verhit een beetje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesnipperde ui toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- Voeg de geraspte gember, gemalen komijnzaad, kerriepoeder, knoflook en chilivlokken toe en roer goed door.
- Voeg de winterpenen toe en bak ze enkele minuten mee.
- Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat de soep zachtjes pruttelen tot de wortels gaar zijn. Ongeveer 15-20 minuten.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met behulp van een staafmixer of blender totdat deze glad en romig is.
- Zet de pan weer op het vuur en voeg de kokosmelk toe. Roer het goed door de soep en verwarm het geheel nog een paar minuten.
- Breng de soep op smaak met zout, peper en het sap van de limoen.
- Serveer de wortelsoep met verse koriander als garnering.
Variaties
Dit recept werkt ook goed met zoete aardappel, pompoen of een mix van zoete aardappel, pompoen en wortel. Je kunt experimenteren met verschillende groenten om je eigen variatie van deze heerlijke soep te maken.
Bron: Global Heart
Je zou ook interesse kunnen hebben in: