Gevulde aubergine met feta en granaatappel

(Global Heart | Esther Haasnoot) Ontdek de geheimen van de Perzische keuken, een van de oudste en meest invloedrijke keukens ter wereld, met een op het Midden-Oosten geïnspireerde gevulde aubergine.  De granaatappelmelasse is het geheim van dit vegetarische recept met geroosterde aubergine en feta. Een heel simpel, maar heerlijk gerecht.

Gevulde aubergine met feta en granaatappel

Ingrediënten

2 aubergines
6 teentjes knoflook
8 eetlepels olijfolie
1 granaatappel
2 eetlepels granaatappelmelasse
100g/3½oz feta
4 eetlepels munt
zout en versgemalen zwarte peper

Methode

Verwarm de oven voor op 180˚C.  Snijd de aubergines doormidden en snijd het vruchtvlees in een kriskras patroon. Wees voorzichtig dat je niet in de schil prikt. Leg de aubergines met de snijkant naar boven in een braadslede, samen met de knoflookteentjes die nog in de schil zitten. Bestrijk de aubergines royaal met olijfolie, breng op smaak met een beetje zout en bak ze in 1 uur zacht. Haal alles uit de oven. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de aubergines en zorg ervoor dat de schil niet scheurt. Haal het velletje van de knoflook. Doe de geroosterde knoflook bij het aubergine vruchtvlees in een kom en plet alles tot moes. Schep vervolgens 2/3 van de granaatappelpitjes, de honing en de 1/2 van de feta erdoor. Breng op smaak met wat zout en peper. Schep dit mengsel terug in de aubergine vellen. Verkruimel de rest van de feta erover. Garneer het gerecht met de overgebleven granaatappelpitjes en korianderblaadjes. Eet smakelijk!

Bron: Global Heart


Je zou ook interesse kunnen hebben in:

Groenten jambalaya (Creoolse één-pot rijst schotel)

Recept: Veganistisch Peruaanse zoete aardappel stoofpot

Translate »