Orkatrainer SeaWorld: “De dieren leven in barbaarse en gruwelijke omstandigheden”

(Welingelichte Kringen | Jeannette Kras) Het publiek van SeaWorld ziet vrolijke orka’s rondspringen in het water en mooie kunstjes doen. Maar achter de schermen lijden de dieren een barbaars bestaan. “De praktijken in zulke parken zijn gruwelijk,” aldus John Hargrove, voormalig orkatrainer van SeaWorld in San Diego, tegen Daily Mail.

Hij beschrijft hoe de orka’s na een show lusteloos rondzwemmen en uit verveling of frustratie met hun koppen tegen de betonnen wanden botsen. Vorige week overleed orka Kasatka aan een longziekte. Hargrove trainde het dier tot 2012 en komt met een heel andere doodsoorzaak. “Ze is gestorven door infecties door jarenlange gedwongen inname van antibotica. Orka’s in gevangenschap zijn constant ziek. Ze krijgen dagelijks antibiotica en andere medicijnen toegediend en uiteindelijk faalt hun immuunsysteem.”

Het is al de derde orka in een jaar tijd die is gestorven in SeaWorld. Een van hen was berucht omdat het dier zijn trainster had gedood. “In het wild zijn orka’s zelden agressief tegenover mensen,” zegt Hargrove. “Maar ik kan zelfs niet meer tellen hoeveel aanvallen ik gezien of zelf meegemaakt heb. Die dieren zijn gevangen, gefrustreerd, ongelukkig. Natuurlijk reageren ze zich af op de mensen met wie ze in contact komen.”

“Ik heb jarenlang geloofd dat orka’s in gevangenschap de mensen iets bijleren, maar Kasatka was heel ongelukkig”, zegt Hargrove. “Ze leefde in barbaarse en gruwelijke omstandigheden. Ik ben medeplichtig aan het verkopen van een leugen aan het publiek.”

Bron: Welingelichte Kringen


Je zou ook interesse kunnen hebben in:

A plea from a Buddhist monk may change the way you feel about animals

In Canada, animals are now considered “Sentient beings” and not property

Translate »