DIYGezondheidReceptenVoeding

Frambozenmuffins met een vleugje citroen

(Leukegeit | Billy) Lekkere en gezonde(re) frambozenmuffins waar geen olie of boter aan te pas komt. Gezoet met slechts een beetje suiker en des te meer citroen voor de nodige zure gezichten.

Frambozen for the win 

Tegen een lekkere muffin zeg ik nooit nee. Alleen dan wel het liefst een muffin waar je er meerdere van kan eten. Luchtig, bij voorkeur met vers fruit en niet te zoet. Heerlijk.

Nu duik ik nog alleen de keuken in, maar ik kan niet wachten om samen met Jake aan de slag te gaan. Lekker met onze handen kliederen en iets lekkers uit de oven toveren. Nu maar hopen dat hij het ook leuk vindt om zijn koksmuts aan te trekken.

En dus ging ik helemaal alleen aan de slag met deze lekkere en gezonde(re) frambozenmuffins met een vleugje citroen. Een muffin zonder ei, boter of olie en gezoet met slechts een beetje suiker, maar met lekker veel citroensap en frambozen. Deze lekkere muffins zijn gemaakt in a jiffy.

frambozenmuffins

Ingrediënten

Aantal: 10-12 muffins
Voorbereiding: 15 minuten
Baktijd: 30-35 minuten

Voor deze gezonde(re) frambozenmuffins heb je een muffinvorm en een oven nodig. De voorbereidingen kosten je nog geen 15 minuten en de muffins worden in zo’n 30-35 minuten afgebakken in de oven. Dit heb je nodig om 10 muffins te maken.

  • 350 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • snufje zout
  • 60 gram suiker
  • 2 eetlepels appelcider azijn
  • 250 ml (soja)yoghurt
  • 60 ml citroensap (van 2-3 citroenen)
  • rasp van 1 citroen
  • 100 gram frambozen (diepvries of vers) + extra om te garneren

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed een muffinvorm met 10-12 papieren muffinsvormpjes of vet de muffinvorm in met wat olie.
  2. Voeg de bloem samen met de bakpoeder, baking soda, zout en suiker toe aan een grote kom. Roer door elkaar.
  3. Voeg vervolgens de appelcider azijn, (soja)yoghurt, citroensap en -rasp toe. Roer alles goed door elkaar tot er een egaal beslag ontstaat. Voeg de frambozen toe en spatel deze door het beslag.
  4. Let op: het beslag blijft vrij dik, maar eenmaal afgebakken in de oven worden de frambozenmuffins lekker luchtig.
  5. Verdeel het beslag gelijkmatig in de muffinvormpjes.
  6. Bak de frambozenmuffins in de voorverwarmde oven tot ze licht goudbruin zijn geworden. Dit duurt zo’n 30-35 minuten. Haal de gebakken frambozenmuffins uit de oven en laat volledig afkoelen.

frambozenmuffins

Dit recept voor een lekkere frambozenmuffins zijn een feestje om te eten. Trakteer jezelf op een muffin – hij is lichtzoet, zuur en luchtig geworden.

Vind je het wat ver gaan om alle frambozenmuffins in één keer op te eten? Dan lenen deze muffins zich er prima voor om in te vriezen. Zo kun je er nog een paar dagen van genieten.

Bron: Leukegeit


Je kunt ook interesse hebben in:

De top 12 fruitsoorten met het laagste gehalte aan suiker

Havermoutcake met kokos & walnoten