Gezond bananenbrood
(Leukegeit | Billy) Dit gezonde bananenbrood is ideaal als je op zoek bent naar een gezond tussendoortje. Of je eet gewoon lekker een plak als ontbijt – nog beter. In dit artikel deel ik graag het recept met je voor dit heerlijke bananenbrood.
Zoete trek stillen met bananenbrood
Vaak ontstaat mijn zoete trek na het avondeten. Meestal kan ik me beheersen en ga ik voor een bakje diepvriesfruit. Maar soms trek ik toch een pak koekjes open en plakken die calorieën zich op mijn lichaam. Bummers.
Maar er zijn meer manieren om je zoete trek te stillen na het eten. Als je trek hebt in zoetigheid, dan zijn er genoeg dingen die je kunt eten. Je kunt zoals gezegd wat fruit eten, een doos koekjes leegeten of je kunt voor de middenweg gaan – een gezond alternatief én je zoete trek stillen. De gulden middenweg. Dat is wat met dit bananenbrood heb gedaan – het is gezond, licht gezoet, plantaardig en helemaal verantwoord om te eten.
Mijn versie voor een gezond bananenbrood vind je hieronder. Hopelijk inspireert het je om het ook eens te gaan maken. Het is echt een heerlijk recept al zeg ik het zelf.
Natte ingrediënten:
- 4 rijpe bananen – geprakt
2 eetlepels gemalen lijnzaad gemengd met 80 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
80 ml zonnebloemolie
40 ml agavesiroop
Droge ingrediënten:
- 5 medjool dadels – in kleine stukjes gehakt
50 gram havervlokken
1 theelepel baking soda
½ theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zeezout
200 gram volkoren tarwemeel – of ander type meel
topping: blauwe bessen en walnoten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven alvast voor op 175 graden Celsius en bedek een cakeblik met bakpapier.
- Prak in een grote kom de bananen goed fijn en roer de natte ingrediënten door de geprakte bananen.
- Voeg één voor één de droge ingrediënten (op de toppings na) bij het natte beslag en meng alles goed door elkaar.
- Verdeel het beslag over het cakeblik en verdeel de toppings over de bovenkant van het bananenbrood en druk het wat aan.
- Bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven af in 40-45 minuten in het midden van de oven.
- Laat het bananenbrood voor zeker een half uur afkoelen in het cakeblik. Hierna kun je het uit het cakeblik halen en in gelijke stukken snijden.
- Je kunt het bananenbrood tot zeker 3 tot 4 dagen in de koelkast bewaren.
Bron: Leukegeit
Je kunt ook interesse hebben in:
Geroosterde kikkererwten uit de oven (recept gezond tussendoortje)