IJskoffie maken

(Wiki How) Het is tijd voor je kopje koffie, maar het is veel te warm voor hete koffie! Je kunt snel naar de Coffee Company fietsen, maar waarom zou je je comfortabele huis verlaten? Maak je eigen heerlijke ijskoffie! Het is makkelijk en het bespaart je een hoop geld en tijd. Lees verder: hier zijn een paar manieren om het te maken!

IJskoffie maken

Methode 1

Warm gezette koffie

Zet een pot hete, verse koffie. Maak het sterker dan normaal: je gaat het verdunnen met ijs. De sterkte van je brouwsel hangt af van hoeveel ijsblokjes je wilt gebruiken.

  • Als je suiker in je koffie wilt, voeg dat dan nu toe want het lost makkelijker op in hete vloeistof.

Doe je vers gezette koffie in een karaf. Laat de koffie afkoelen tot kamertemperatuur (ongeveer een uur), zet het dan in de koelkast en laat het in twee uur helemaal koud worden.

Neem een bakkie! Vul een lang glas met koude koffie, doe er wat ijsblokjes bij en melk of room als je dat wilt. Goed roeren en serveren.

Methode 2

Koud gezette koffie

Zet het koud. Deze methode levert een zoete, smakelijke ijskoffie op die 67% minder zuur is dan warm gezette koffie. Koud zetten neemt ook wat bitterheid weg, een andere ongewenst eigenschap van warm gezette koffie.

Meng het water en de koffie. Meet de hoeveelheid gemalen koffie naar smaak af en doe het in een kan. Een donkerdere roast geeft je een rijkere koffiesmaak.

Voeg water toe. Doe twee liter water op kamertemperatuur of kouder in de kan.

Laat trekken. Dek de kan af en laat het minimaal twaalf uur trekken op een koele plek.

  • Na het trekken moet je de koffie van het water scheiden.

Zeef de koffie. Giet de koffie door een fijne zeef in een andere kan.

  • Doe een koffiefilter (twee keukenpapiertjes werken ook) in de zeef en giet het mengsel er voorzichtig doorheen om de laatste koffieprut te scheiden.
  • Je hebt nu een zoete, volle, geconcentreerde koffie.

Serveer het! Doe de gewenste hoeveelheid ijsblokjes in een glas en giet er dan één deel koffieconcentraat en drie delen koud water of melk bij. Voeg suiker toe indien gewenst.

Methode 3

Koffieslush

Giet ongeveer 250 ml vers gezette koffie in een blender.

  • Voeg gemalen ijs toe.
  • Voeg 60 ml melk toe.

Mix het ongeveer 10 seconden. Het ijs moet er als een grove sneeuwbal uitzien.

  • Voeg een paar eetlepels suiker toe als je van een zoete smaak houdt. Als je andere dingen wilt toevoegen, zoals vanille, room, etc. ga dan nu je gang.
  • Mix het nogmaals tot het romig is.

Serveer en geniet van de heerlijke ijskoffie die je hebt gemaakt.

Methode 4

Instant Jamaica shaker

Los oploskoffie en suiker op in water.

Doe er 200 ml koude melk en gemalen ijs bij.

Als je een shaker hebt, schudden maar! Als je een kop of mok hebt, roeren maar!

Methode 5

Verbeteringen

Voeg aroma’s toe. Voeg geraspte sinaasappelschil, sinaasappelsap of sinaasappelijs aan je ijskoffie toe voor een heerlijke sinaasappel-ijskoffie-verrassing.

Koop frambozenijs en verse frambozen. Voeg ze toe aan de ijskoffie voor een heel andere smaak.

Alleen voor volwassenen: meng 2 delen ijskoffie, 2 delen Baileys, 2 delen wodka en een beetje vanille. Het is altijd wel ergens 5 uur!

Tips

  • Als je graag suiker in je ijskoffie wilt, voeg het dan toe als de koffie warm is, dan mengt het beter; of meng de suiker eerst met de melk voor je het aan de koffie toevoegt.

Waarschuwingen

  • Zet de hete koffiepot niet meteen in de koelkast, want het glas kan breken en dan zit je hele koelkast onder de koffie.

Bron: Wiki How


Je kunt ook interesse hebben in:

Koffie en cafeïne – hoeveel kun je drinken?

IJs maken

Translate »