Finland biedt mensen die behoefte hebben aan lessen in geluk gratis uitstapjes

(Global Heart | Esther Haasnoot) Begin je reis naar een gezonder en evenwichtiger leven. Drie dagen lang, deze zomer, kan een lokale gastheer in Finland je laten zien waarom hun land altijd behoort tot de gelukkigste ter wereld.

Kans op een reis naar Finland

Het blijkt dat geluk een hele reeks positieve bijwerkingen met zich meebrengt, niet alleen voor het betrokken individu maar ook voor zijn of haar directe omgeving en de maatschappij. Wat kunnen Finnen ons  leren over levensvreugde? De afgelopen twee jaar is Finland het gelukkigste land ter wereld genoemd. Bij Finnen heerst het idee dat nog gelukkiger worden überhaupt mogelijk is. En uit onderzoek blijkt dat alleen het idee al, ‘de mogelijkheid dat het beter kan worden’, gelukkiger maakt.

Leuke gebeurtenissen verbeteren je stemming en een betere stemming zorgt ook voor leuke ervaringen. De Finnen zijn opgewekt en genieten van het leven in een vooruitstrevende, technologisch geavanceerde samenleving, zonder overdreven gestrest te zijn. De Finnen schrijven dit zelf toe aan hun verbinding met de natuur en hun instinct om naar buiten te gaan wanneer angst zijn lelijke kop opsteekt:

“Wanneer anderen naar de therapie gaan, trekken Finnen een paar rubberen laarzen aan en gaan naar het bos.”

Vind je rust en boek je eigen Finn

Klinkt geweldig, nietwaar? Wel, ik heb opwindend nieuws. Ook jij kunt leren zo te leven, uit de eerste hand door Finse ‘gelukgidsen’. Een project genaamd ‘Rent A Finn’, georganiseerd door Visit Finland, selecteert een aantal gasten die  drie dagen in Finse huishoudens mogen wonen, waarin ze het leven zullen ervaren zoals de Finnen doen – en hopelijk hun innerlijke rust vinden.

Als gast kun je van alles ervaren; van een bezoek aan een nationaal park tot een weekend vissen in een echt zomerhuisje. Ontspannende activiteiten; zoals bessen plukken in de wildernis, kamperen op een eilandje, koken op de grill, genieten van een echte Finse sauna, roeien en leuke spelletjes spelen, zoals darts en mölkky, een Fins goochelspel – eigenlijk alle dingen die Finnen graag doen in de natuur en wat Finland tot het gelukkigste land ter wereld maakt.

Alle reis- en verblijfkosten zijn gedekt, maar je moet bereid zijn om tijdens de hele ervaring gefilmd te worden.

Waar je rekening mee moet houden

Als je bent geselecteerd, reis je deze zomer (2019) drie dagen naar Finland. je kunt alleen, met een vriend of als een gezin inschrijven op dit verblijf. De datums kunnen variëren, afhankelijk van de gastheer. Tijdens je verblijf bij de gastheer  zijn er geen kosten verbonden aan reizen of accommodatie. Je wordt door de Finse gastheren ondergebracht, meestal in hun huis of zomerhuisje. Je wordt ook gefilmd tijdens je bezoek en het materiaal wordt gebruikt in de communicatie en reclame van Visit Finland. Je bent vrij om je reis in Finland voort te zetten nadat je tijd met de host is geëindigd, maar dit doe je op eigen kosten.

‘We zijn op zoek naar ruimdenkende mensen die geïnteresseerd zijn in de Finse natuur’

Rent a Finn wordt georganiseerd door Visit Finland, de nationale promotieorganisatie van Finland. Visit Finland is onderdeel van Business Finland en volledig in eigendom van de Finse overheid. Visit Finland zal de aanvragen beoordelen en persoonlijk contact opnemen met de geselecteerde aanvragers. Verdere details worden individueel overeengekomen om de best mogelijke ervaring te garanderen voor zowel de gastheren als bezoekers.

Hoe word je een van de gelukkigen?

Je kunt hiervoor in aanmerking komen door een online aanvraagformulier in te vullen. En een video van 3 minuten te filmen waarin je jezelf beschrijft, je verbinding met de natuur en waarom je Finland wilt bezoeken. Meld je aan, adem diep en wacht met gekruiste vingers. Ik weet wat ik dit weekend ga doen.

Bron: Global Heart


Je zou ook interesse kunnen hebben in:

Deze prachtige onderwater sculpturen helpen bij het herbouwen van koraalriffen

Waarom duurzaam reizen er toe doet

Translate »