Nieuwe ontdekking werpt licht op mysterie van piramides

(Global Heart | Esther Haasnoot) Het mysterie van op ‘welke wijze’ de piramides werden gebouwd, is mogelijk een stap dichter bij de ontrafeling gekomen. Een team van archeologen deed een toevallige ontdekking in een oude Egyptische steengroeve.

Archeologen ontdekken mysterieuze leegte diep in de Grote Piramide van Gizeh

Egyptologen struikelen al jaren over een helling die verklaart hoe de grote stenen blokken op hun plaats werden getrokken. Een groep wetenschappers deed onderzoek naar oude inscripties. Rond de tijd van farao Khufu/Cheops, die de Grote Piramide bouwde. En ontdekten, op een plaats op een helling met trappen, een reeks van wat zij denken dat het paalgaten zijn.

De oorspronkelijke focus van het team lag niet op de helling die naar de steengroeve leidde, maar op de juiste documentatie van de inscripties die daar werden gevonden. Echter hun aandacht werd al snel gevestigd op de constructie en de bouw van de piramides.

De toevoeging van de treden en de paalgaten aan beide kanten van een hellingbaan suggereren dat de bouwers in beide richtingen konden sjorren. In plaats van simpelweg een blok achter hen te slepen. Het team is van mening dat degenen onder het blok palen gebruikten om een ​​katrolsysteem te maken. Terwijl anderen boven het blok tegelijkertijd trokken.

“Het systeem dat we hebben ontdekt, zou meer mensen in staat stellen om tegelijkertijd kracht uit te oefenen. Dus het betekent dat je meer kracht kunt gebruiken en de blokken sneller kunt verplaatsen”. –  dr. Roland Enmarch, een universitair hoofddocent in Egyptologie aan de universiteit van Liverpool.

De albastgroeve zelf, evenals de inscripties die de archeologen daar bestudeerden, waren al bekend bij Egyptologen. Nadat ze voor het eerst waren gevonden door Howard Carter de ontdekker van het graf van Tutankhamun.

Bron: Global Heart


Je zou ook interesse kunnen hebben in:

Oude Egyptenaren waren meer Europees dan Afrikaans. Dit baanbrekende onderzoek laat zien hoe dat kan

“Een van de grootste mysteries van de Mediterrane archeologie is ontrafeld”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »