Winnie de Poeh is eigenlijk een vrouwtje

 (Welingelichte Kringen | Chantal Caes) De Canadese schrijfster Lindsay Mattick heeft een kinderboek geschreven ‘Finding Winnie: The True Story of the World’s Most Famous Bear’. Daarin onthult zij dat Winnie de Poeh eigenlijk een berin was.

Het begon allemaal met haar overgrootvader Harry Colebourn uit de Canadese stad Winnipeg, die tijdens de eerste wereldoorlog in het leger als dierenarts werkzaam was. Net voor hij vanuit Canada vertrok naar Londen zag hij vanuit de trein een berenwelp vastgebonden op het perron. Hij stapte uit en kocht de welp voor $20. Het was een vrouwtje en hij noemde haar Winnie naar zijn woonplaats. Hij nam haar mee naar Londen, waar ze de mascotte werd van het regiment. Toen hij uitgezonden werd naar Frankrijk, liet hij Winnie achter in de Londense Zoo.

Daar zag Christopher Robin Winnie haar voor het eerst. Hij was zo weg van haar dat hij zijn teddybeer naar haar vernoemde. Christopher Robin’s vader was de auteur A.A. Milne, die daarna de ongelooflijk succesvolle reeks ‘Winnie the Pooh’-boeken schreef.

Lindsay Mattick vertelde de Winnipeg Free Press dat ze haar boek schreef, zodat alle fans van over de hele wereld het echte verhaal achter de boeken van Winnie de Poeh leren kennen: ‘Mensen beseffen niet eens dat er een echte beer was’.

Bron: Welingelichte Kringen

Translate »