Time-lapse video’s laten zien hoeveel planten gedurende de dag bewegen

(Global Heart | Esther Haasnoot) Planten zijn continu in beweging gedurende de dag – bekijk deze fascinerende time-lapse-video’s.

Prachtige time-lapse-video’s laten zien hoeveel planten gedurende de dag bewegen

Wees voorbereid op de elegantie van de natuur. Het lijkt misschien niet zo, maar planten zijn continu in beweging gedurende de dag. Omdat de bladeren van positie veranderen afhankelijk van het zonlicht, zien de planten eruit alsof ze in beweging zijn en een eigen leven leiden. Maar de bewegingen zijn zo traag dat wij hier doorgaans niets van merken. Dit inspireerde iemand om de hele dag kamerplanten te filmen en een time-lapse video over hun leven te maken. 

Een van de coolste time-lapse video’s voor kamerplanten is gemaakt door @ Melora_1 die een grote verscheidenheid aan Calathea-planten filmde. In de video stijgen en dalen de bladeren van verschillende calathea-planten naarmate de tijd verstrijkt op een rode klok. Ze zijn een perfecte plantensoort om deze kleine beweging te benadrukken, aangezien het geslacht – behorend tot de familie Marantaceae – de neiging heeft om ‘s nachts te ‘bidden’. Dit komt doordat een kleine verbinding tussen blad en stengel. Hun bladeren gaan open om zoveel mogelijk zonlicht te krijgen en zullen bewegen om de veranderende positie van de zon op te vangen. Buiten de Marantaceae-familie doen vele andere planten dit ook. 

Time-lapse video’s planten

Bekijk hieronder meer video’s over en wees voorbereid op de schoonheid van de natuur.

Bron: Global Heart


Je kunt ook interesse hebben in:

Time lapse video of the Grand Canyon captures rare phenomenon that demands to be seen

This stunning animation beautifully illustrates the secret life of flowers

Translate »