Nieuw Jaar, nieuwe kansen – weg met de warboel

(Leukegeit | Nathanja) De feestmaand is weer achter de rug. De kerstboom staat weer op zolder of aan de straat en wellicht heb je goede voornemens gemaakt voor het nieuwe jaar. Hoe kun je nu beter een frisse start maken dan met het opruimen van je huis?

Opruimen is een goed voornemen voor het nieuwe jaar

Het zal niet een voornemen zijn wat erg voor de hand ligt. Goede voornemens hebben meestal betrekking op stoppen met roken, afvallen, meer gaan sporten, zodat je beter in je vel zit en meer energie zult hebben. Toch kan ook het opruimen van je huis veel energie opleveren, met het veranderen van je huis, verander je namelijk ook de mogelijkheden in je eigen leven.

Hoe werkt dat dan? Karen Kingston schreef het boekje Weg met de Warboel – één van de meest inspirerende boekjes dat ik ooit heb gelezen, over jawel: opruimen, of beter gezegd: space clearing. In dit boekje legt de schrijfster uit wat een impact warboel op je leven kan hebben. Kingston is deskundige op het vlak van Feng Shui: ‘de kunst van het in balans en in harmonie brengen van de stroom natuurlijke energieën om ons heen om gunstige effecten in ons leven te creëren’.

De schrijfster ontdekte dat bij feng shui het opruimen van rommel een belangrijke randvoorwaarde was om energie goed te laten stromen. Warboel zorgt voor stilstaande of plakkerige energie die grote invloed kan hebben op hoe je je fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel voelt. Door middel van dit boekje leer je om je leven op te ruimen door je rommel op te ruimen, wat resulteert in een enorme vernieuwing van je levenskracht.

Weg met de warboel

Het boekje bestaat uit drie delen:

  1. De warboel begrijpen
  2. De warboel identificeren
  3. De warboel opruimen

Warboel blijkt als gestagneerde energie je leven op meerdere niveaus te kunnen beïnvloeden. Zo kan het je bijvoorbeeld moe en futloos maken, je gevangen houden in het verleden, je lichaam verstoppen en je lichaamsgewicht beïnvloeden, het kan je afleiden van belangrijke dingen. Wanneer je je dit realiseert, kun je niet wachten om aan de slag te gaan. In dit deel wordt ook aandacht besteed aan waarom we zo aan onze warboel hechten.

In het tweede deel maken we kennis met de feng shui bagua, want ook de fysieke plek waar de warboelenergie stagneert zegt veel over welk gebied van je leven vast zal lopen. Zo symboliseert de rommel in je kelder je verleden en je onderbewuste geest. Dingen die op zolder liggen kunnen je hogere ambities en mogelijkheden beperken. Maar ook per kamer en per verdieping hebben verschillende gebieden een thema. De feng shui bagua helpt je om uit te vinden welke plekken in jouw woning deze gebieden vertegenwoordigen.

Tot slot het derde deel: dit deel bevat veel praktische tips om het opruim- en weggooiproces in gang te zetten. Hoofdrichtlijnen om iets te bewaren dan wel weg te gooien:

  • Krijg ik meer energie als ik eraan denk of als ik er naar kijk?
  • Vind ik het wel mooi?
  • Is het echt bruikbaar?

Naast de aandacht voor het concreet opruimen van je huis, zijn er tot slot nog enkele interessante hoofdstukken toegevoegd voor het reinigen van je lichaam, het opruimen van mentale, emotionele en spirituele warboel.

Opruimen wordt een verslaving..

Toen ik het boek begon had ik nog de overtuiging dat het in mijn eigen huis best wel heel erg mee zou vallen met mijn warboel. Na het lezen van dit boekje, dat leuk geschreven is en makkelijk leest, heb ik mijn hele huis en schuur met enthousiasme onder handen genomen. En ja, als je dan eenmaal weet waarvoor je het doet, dan is opruimen, sorteren en weggooien echt leuk om te doen en zelfs een klein beetje verslavend.

Bovendien word je vanzelf heel enthousiast van de verhalen van lezers die de meest wonderbaarlijke wendingen in hun leven ervoeren na het toepassen van de tips van de schrijfster. Ruimte in je kasten en schuur, creëren tevens ruimte in je leven voor nieuwe impulsen, financiële meevallers en voor groei en ontwikkeling.

Op naar een opgeruimd en schoon nieuw jaar, waarin de energie vrijelijk kan stromen, met ruimte voor nieuwe inspiratie en ervaringen.

Bron: Leukegeit


Je kunt ook interesse hebben in:

Leuker leven – waar haal ik de tijd vandaan?

Reenergize your home this winter with Feng Shui

Translate »