Beter slapen in 2016: pas je slaapkamer een klein beetje aan

(Health Bytes) Het is een mooi voornemen voor het nieuwe jaar: beter en langer slapen. Zorg voor een perfecte nachtrust door je slaapkamer een klein beetje aan te passen.

Beter slapen? Pas je slaapkamer aan

Temperatuur

‘s Nachts daalt je lichaamstemperatuur. Het helpt je lichaam om in de slaapmodus te komen. Pas de kamertemperatuur daarop aan en zet de thermostaat voor je gaat slapen een paar graden lager.

Rust

Maak van je kamer een rustige omgeving. Kies voor zachte crèmekleuren op de muren en effen beddengoed zonder opvallende patronen. Zo wordt je kamer een oase van rust en associëren je hersenen de ruimte eerder met ontspanning waardoor je sneller in slaap valt.

Telefoon

Verban alle elektronica uit je slaapkamer. Het blauwe licht van beeldschermen verstoort je slaappatroon en internetten of tv kijken houdt je langer wakker.

Licht uit

Als je ‘s nachts naar de wc moet, probeer dan het licht uit te laten. Fel licht geeft je hersenen het gevoel dat het ochtend is. Kies liever voor een klein nachtlampje.

Geluid

Te veel lawaai zorgt ervoor dat je moeilijk in slaap valt en vaak wakker wordt, maar als het te stil is ben je juist erg waakzaam en word je wakker bij het kleinste geluidje. Het beste is dus een zacht gelijkmatig geluid van bijvoorbeeld een ventilator of een klok.

Bron: Health Bytes


Je zou ook interesse kunnen hebben in:

Feng Shui in de slaapkamer – wat is het en hoe kun je het toepassen?

Een klein beetje langer slapen heeft al grote gevolgen voor je gezondheid

Translate »