Kruiden voor heilige reiniging en zuivering

(Global Heart | Vertaald door Esther Haasnoot) Kruiden voor het reinigen en zuiveren van je lichaam, geest en omgeving. 

Kruiden voor het reinigen en zuiveren van je huis

Traditioneel worden kruiden al eeuwenlang gebruikt voor reiniging. Deze kruiden kunnen droog worden gebruikt om een gevoel van zuiverheid, vernieuwing en goddelijke zuivering te creëren!

Steek simpelweg een beetje van een van deze kruiden aan en wuif de rook rond een ruimte die je wilt zuiveren van ongewenste geuren, negatieve energie of om gewoon een nieuwe dag mee te beginnen.

Gebruik een natuurlijke receptor zoals een schelp, oor schelp of kristallen schaal om je kruiden in te leggen als je klaar bent met ze te gebruiken.

Sweet Grass

Sweet Grass heeft de meest heilige toepassing van alle zuiveringskruiden. Het is een seizoensgebonden plant en groeit alleen op bepaalde plaatsen. Sweet Grass wordt voornamelijk gebruikt voor het zegenen van jezelf.

Het wordt in een schelp of een kommetje gedaan en gebrand, vergelijkbaar met wierook. De rook verspreidt een zeer aangename geur. Bij de ceremonie van zelfzegening houdt men het kommetje met brandend kruid vast en beweegt het langzaam rond in een ononderbroken cirkel die het lichaam van hoofd tot voeten omgeeft met wervelende rook. Sweet Grass wordt vaak gebruikt voor zuivering tijdens zweethutceremonies.

Het wordt gebruikt voor “smudging” (zegening-beneden) en het reinigen van onze huizen, om ze te beschermen tegen boze geesten. Het wordt ook gebruikt om al onze heilige gebedsinstrumenten te zuiveren.

Medicinaal wordt het gebruikt als een deel van een combinatie met andere kruiden in een speciaal samengestelde “medicijn thee” die de onzuiverheden uit het lichaam spoelt.

Sweet Grass is zeer kalmerend en ontspannend voor de gebruiker die geleerd heeft het op een traditionele en respectvolle manier te gebruiken. Het heilige kruid, Sweet Grass, wordt in alle fasen van de genezing gebruikt door de arts-genezer.

Salie

Salie heeft een verscheidenheid aan toepassingen. Bij verbranding heeft het een doordringende geur. Salie wordt vooral gebruikt om te smudgen, maar kan ook worden gebruikt bij het reinigen en zegenen van onze huizen en voertuigen. Het wordt vaak gebruikt in medicijn thee om iemands systeem te spoelen van alle onzuiverheden. Samen met tabak en andere stoffen maakt salie deel uit van een mengsel dat wordt gebruikt bij het heilige roken van de pijp.

Er zijn vele soorten salie. Maar op veel plaatsen slinkt de natuurlijke voorraad salie.

Dit is gedeeltelijk te wijten aan het feit dat mensen salie oogsten om het aan het grote publiek te verkopen. De laatste jaren lijkt er een toename te zijn in de fascinatie voor het gebruik van het verbranden van salie.

In zweethutceremonies wordt salie gebruikt om op te zitten en vertegenwoordigt het een deel van de plantenwereld. Het wordt ook gebrand in smudgepotten.

Het kruid wordt veel gebruikt in veel van onze heilige ceremonies, inclusief maar niet beperkt tot zweethutten, drumcirkels, genezing, en dokteren.

Ceder & Jeneverbes

Er zijn verschillende soorten van deze heilige kruiden. Ze worden overal in dit grote land gevonden. Sommige stammen beschouwen ceder als de “levensboom” omdat deze het hele jaar door bestand is tegen de vier elementen, ongeacht hoe streng de seizoenen zijn. Deze kruiden worden veelvuldig gebruikt in alle heilige ceremonies, reinigings-, genezings- en geneeswijzen. Het is een uitstekende thee voor het doorspoelen van het systeem.

Over de auteur

Maak contact met Andrew Pacholyk MS L.Ac op http://www.peacefulmind.com  Therapieën voor het genezen van geest, lichaam, geest.

Bron: OMTimes auteur Andrew Pacholyk MS L.Ac


Je kunt ook interesse hebben in:

Het ritueel en de effecten van salie branden

The power of sacred rituals

Translate »