Meditatie verandert de architectuur van het brein. Deze studie bewijst het op indrukwekkende wijze

(World Unity | Kraven) Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat meditatietechnieken de architectuur van het brein veranderen.

Meditatie zorgt ervoor dat zenuwcellen weer met elkaar worden verbonden, wat leidt tot meer empathie en compassie, een verbeterde aandachtsspanne en minder stress.

Wetenschappers van het Max Planck Institute for Cognitive and Brain Sciences in het Duitse Leipzig hebben nu ontdekt dat meditatie de architectuur van sommige hersengebieden verandert en sociale vaardigheden verbetert.

 

30 minuten meditatie

“Bepaalde hersenstructuren en gedragsindictoren veranderden bij de deelnemers,” zei onderzoeker Sofie Valk.

Tijdens het zogeheten ReSource Project volgden proefpersonen drie maanden lang een programma waarbij zes dagen per week 30 minuten lang verschillende meditatietechnieken werden geoefend.

Na de training werden psychologische tests gedaan en werden de hersenactiviteit en het gehalte aan stresshormonen in het lichaam gemeten.

 

Indrukwekkende wijze

“Onze resultaten laten op indrukwekkende wijze zien dat je sociale intelligentie kunt verbeteren door een korte dagelijkse training,” zei hoofdonderzoeker Tania Singer.

“Omdat empathie, compassie en het vermogen om dingen vanuit een ander perspectief te zien cruciaal zijn voor succesvolle sociale interacties, conflictoplossing en samenwerking, denken wij dat deze bevindingen zeer belangrijk zijn voor het onderwijssysteem,” voegde ze toe.

 

Verbeteren

Als we de effecten van meditatietechnieken begrijpen, kunnen we ze gebruiken om de mentale en fysieke gezondheid te verbeteren, besloot Singer.

Bron: World Unity


Je kunt ook interesse hebben in:

Meditatie kan het risico op een hartaanval of beroerte verminderen

Afvallen zonder moeite – 3 belachelijk effectieve tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Spam Blokkade door WP-SpamShield

Translate »